VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Mindenre van megoldás a szivattyúboltban

Nyitólap   »   Blog   »   Mindenre van megoldás a szivattyúboltban
2020. Szeptember 16.

Mindenre van megoldás a szivattyúboltban

A szivattyúbolt hatalmas kínálatában Ön is megtalálhatja azt a változatot, amely teljes mértékben megfelel az igényeinek, legyen szó öntözésről, vízellátásról, vízátemelésről, keringetésről stb.

A szivattyúboltminőségi termékeket kínál, amelyek mindegyike korszerű technológiával rendelkezik a számos tartozék és extra funkció mellett. A teljesítmény mellett természetesen a tartósság is döntő tényezőnek számít ezeknél a berendezéseknél, hiszen senki sem azért vásárol szivattyút, mert szabadidejébe nincs mit bütykölnie. Minél kevesebb karbantartást igényel a megfelelő hatásfok mellett, annál jobb. A szivattyúk egyértelmű előnyei ismertek, viszont a választás során felmerülhetnek olyan kérdések, amik elbizonytalanítják a vásárlókat.

Mikor van szükség mélykúti szivattyúra?

A szivattyúbolt felhozatalában természetesen ezek a típusok is megtalálhatóak. De mikor van szükség egy ilyen termékre? Egyáltalán mi számít mély kútnak? Hiszen a felszínről bepillantva minden kút elég mélynek tűnik.

A szivattyúk világában a mélykúti szivattyú használata akkor válik esedékesség, amikor csőkútról beszélünk.

Ennek a típusnak a másik elnevezése a csőbúvár szivattyú. Így talán többeknek is ismerős lehet és ezáltal már nagyjából el lehet helyezni, hogy mikor és hol érdemes a szivattyú ezen típusának az alkalmazása. Értelemszerűen egy olyan víznyerő helyről képes kiemelni a vizet, amelynek cső alakja van. Ebben elmerülve a felszínre juttatja a folyadékot, akár több 10 m mélységből is. Újonnan elkészített fúrt kút esetén viszonylag könnyű a választás, mert egy magára valamit is adó kútfúró mester megadja a szükséges mélykúti szivattyú méreteit. A mélykúti szivattyú különféle paraméterei között az átmérő az egyik legfontosabb a teljesítmény mellett. Az ásott kút, nem ugyanaz, mint a fúrt kút, tehát nem szabad összetéveszteni ezeket a típusokat, mert ilyen esetben nem számíthatunk az elvárt végeredményre.A szivattyúk között az ásott kutak esetében használható típusok is helyet kaptak.

A búvárszivattyúk kategóriájában kitűnő választást jelentenek többek között a Wilo és Pentax termékek.

Vízellátás, nyomásnövelés házi vízművel!

A szivattyúbolt jóvoltából mi sem természetesebb, mint az, hogy kitűnő termékek formájában természetesen erre is lehetőség nyílik, méghozzá nem is akármilyen módon.

Házi vízművek egész garmadáját felvonultató kínálattal kecsegtet a vásárlóknak.

Ahány ház, épület, olyan sokféle változó körülménynek kell megfeleljenek ezek a berendezések. Nem mindegy, hogy milyen paraméterekkel és teljesítménnyel rendelkeznek a szivattyúboltban található házi vízművek. Ezt követően a beszerelést követően a megfelelő beállítást sem szabad a véletlenre bízni. Öntözési feladatok ellátására is képes, ekkor viszont módosítani kell a gyári beállításokat. Már ez alapján is egyértelmű, hogy milyen sok helyen alkalmazható a házi vízmű. Egy teljesen önellátó rendszer alakítható ki a segítségével. Vízhálózattól függetlenül és vízhálózatra kötve, egyaránt használható. Az alacsony víznyomás gyakran keseríti meg a többszintes családi házban élők életét. Sok helyen egyszerűen nem elég a vezetékes vízhálózatban található nyomás arra, hogy a felsőbb szinteken is megfelelően működjön a vízellátás. Ismerős a helyzet, amikor a konyhában kinyitjuk a csapot, a fürdőben emiatt lehetetlenné válik a zuhanyzás. Ez a probléma egy többszintes épület esetén hatványozódva jelentkezik, ami egyszerűen kiküszöbölhető egy házi vízmű beszerelésével, ami így nyomásnövelőként funkcionál.

A szivattyúbolt házi vízművei között jeleskednek az olyan gyártók termékei, mint a kiváló Pedrollo és Pentax modellek.

Mini szivattyú többféle célra

Már a megnevezéséből is következtethetünk arra, hogy a hagyományostól eltérően ezek a szivattyúk lényegesen kisebbek a méretüket és a teljesítményüket illetően. Milyen esetben lehet szükség egy alig 42 mm átmérővel rendelkező 12V mini búvárszivattyúra vagy nyomásfokozóra? Ilyen eszközöket használnak például a kis átmérővel rendelkező fúrt kutakból történő mintavételezés során.

A mini búvárszivattyúknak megvan az az előnyös tulajdonságuk, hogy többet sorba kötve nyomásfokozóként alkalmzhatóak. Minél több kapcsolódik egymáshoz, annál nagyobb emelőmagasság érhető el az ilyen típusú mini szivattyúkkal.

A kis méretű változatok nem csak szűk, fúrt kutakban használhatóak.

A mini szivattyúk egyik másik csoportját a szobai szökőkút szivattyúk képviselik. Kifejezetten hangulatos a természet egy szeletének a mesterséges imitálása, amiben fontos szerepet játszik a mini szivattyú. A szökőkút és tószivattyúk többféle kivitelben rendelhetőek meg a szivattyúboltból. A további előnyük, hogy a tószűrőberendezés vízellátó szivattyújaként is beépíthetőek. A csatlakoztatott szórófejek által az ilyen változatok többféle vízjáték előadására képesek. Ebben a kategóriában népszerűnek számít az Easy Pump Ninphaea termékcsaládja.  

A szivattyúbolt termékeinek köszönhetően kitűnő vízellátó, öntöző és keringető rendszerek alakíthatóak ki, tarthatóak karban.

A folyamatos és kényelmes vízvételezés, illetve a megfelelő víznyomás kialakítása kizárólag minőségi eszközökkel valósulhat meg. Ehhez kínál kimagasló tulajdonságokkal rendelkező termékeket a szivattyúbolt, amiknek az alkalmazása és a beépítése egyszerű, ugyanakkor magasszíntű hatékonyságot garantál, minimális karbantartás mellett.

A szivattyúk és tartozékaik rendeltetésszerű használatával hosszú évekre megoldottnak tekinthető az öntözés, a házi vízellátás, fűtés stb. Kerülje más gyártók gyanúsan olcsó termékeit, amik az áruknál fogva csábítóak ugyan, viszont a hatékonyságukat illetően meg sem közelítik a már fent említett modellek tulajdonságait a silány kialakításukból kifolyólag. A szivattyúboltszakértelmének köszönhetően kitűnő vízellátó rendszerek kiépítésére nyílik lehetőség, amik jó befektetésnek számítanak figyelembe véve ezek költséghatékonyságát, ami főként a prémium berendezések előnyös tulajdonságaiból fakad. Egy szivattyú akkor számít jónak, hogyha a beállítását követően szinte rá sem kell nézni.



Megosztás másokkal: