VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Praktikus találmány a nyomáskapcsoló

2021. Június 25.

Praktikus találmány a nyomáskapcsoló

A nyomáskapcsoló segítségével könnyen és olcsón automatizálható a szivattyú vezérlése. Ez az egyszerű szerkezet rendkívül hatékonynak számít, ha kútvízzel szeretnénk öntözni, mosni, de a házi vízmű is felszerelhető ezzel a szerkezettel.

Hogyan működik a nyomáskapcsoló?

A rendszerben folyamatos nyomás uralkodik, ameddig nem nyitunk meg valahol egy csapot vagy öntözőfejet. A szivattyú önmagában nem érzékeli a csökkenő nyomást, ezért nem is kapcsol be, hogy biztosítsa az utánpótlást. Viszont, ha egy nyomáskapcsoló is szerepel a képletben, az automatikusan munkára sarkalja a szivattyút a nyomás csökkenésével. Ezért fontos a megfelelő beállítás, ugyanis ez egy bizonyos határértéken belül történik, akárcsak a szivattyú kikapcsolása, miután elzárjuk a víz útját.

A nyomáskapcsoló önmagában még nem elég

Ezért van szükség hidrofor tartályra, mivel ez tárolja a vizet, így nem kell a szivattyúnak minden alkalommal bekapcsolnia, amikor csak egy pohár vízre van szükségünk. A kisebb mennyiségű folyadékszükségleteket a tartály biztosítja. A ki- és bekapcsolások számának csökkenésével növelhető a szivattyú élettartama, továbbá az energiatakarékosságot illetően is lényeges a rendszer működése során. A hidrofor tartály és a nyomáskapcsoló „összedolgoznak", mivel a nyomásingadozás is kiegyenlítésre kerül a tartály használatával, ezért ha szivárgás következik be, a nyomáskapcsoló nem kezdi el ki- és bekapcsolgatni a szivattyút.

Nem mindegy melyiket választjuk

A vásárlás során figyelni kell a nyomáskapcsoló működési nyomástartományára. Ez azt jelenti, hogy a szivattyú zárónyomása nem haladhatja meg a kiválasztott kapcsoló felső tartományának az értékét. Az egyedi beállítás szinte minden rendszer esetében szükséges, viszont ehhez is hozzáértő kezekre van szükség, mert egy elállított nyomáskapcsoló sok bosszúságot okozhat.

A nyomáskapcsoló beállítása

A rugós kivitel a leginkább elterjedtebb a háztartási felhasználás szempontjából. Egyszerű, ám annál célravezetőbb konstrukcióval rendelkezik. A megfelelő beállítást a két rugóval ellátott csavar teszi lehetővé. Az egyikkel, ami általában a nagyobb csavar, a ki- és bekapcsolási érték állítható, míg a másik a nyomásérték közötti különbség szabályozására alkalmas. Hogyha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor a nyomáskapcsoló beállítását bízzuk szakemberre! Túl magas kikapcsolási nyomásérték esetén, a szivattyú nem kapcsol ki, mivel folyamatosan próbálja létrehozni a megadott nyomás értékét. Ez könnyen okozhatja a szivattyú maradandó károsodását.

Mi befolyásolja az árát?

Érdemes márkás terméket választani, mert nem tartozik a költséges kiegészítők közé. Viszont egy silány változat beállítása és helytelen működése sok kellemetlenséget okozhat. Az Italtecnica termékei, a kifinomult kivitelnek és a minőségi anyaghasználatnak köszönhetően, kifogástalannak számítanak. Az árakat a nyomásérték közötti különbség befolyásolja leginkább. Minél nagyobb a különbség a két érték között, annál magasabb árra számíthatunk. A rendszer tulajdonságaiból adódóan egyáltalán nem biztos, hogy a legdrágább mindig a legjobb.Megosztás másokkal: