VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A szennyvízszivattyú elvégzi a piszkos munkát

2021. Június 11.

A szennyvízszivattyú elvégzi a piszkos munkát

Ha építkezésre, felújításra kerül a sor, akkor fontos a szennyvízszivattyú modellek helyes kiválasztása, mert csak így kivitelezhető hatékonyan a szennyvíz szivattyúzása és ezt követően az elvezetése. A háztartásokban elsősorban a fekáliás szennyvíz átemeléséhez használják a vágószerkezetes változatokat. Átemelő szivattyúra nagyobb szintkülönbségeknél van szükség, de általános esetben a szabad átömlésű változatok is elvégzik a munkát.

A szennyvízszivattyú típusai

A vágószerkezettel ellátott modellek működéséről nagyjából mindenkinek van valamilyen elképzelése. Általában minden gyártó egyedi megoldást használ hasonló működési elv alapján. A felhasznált anyagok és a gyártónként eltérő konstrukció komolyan meghatározhatja az adott modell minőségét és ezek a tényezők fontos szerepet játszanak a hatékonyságban is. A darabolós szennyvízszivattyú, a strapabíró kivitelének köszönhetően nem igényel karbantartást. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy az ezekben található vágószerszám, ahogy más eszközökben is, egy idő után elkopik. A vágószerkezet felújítása viszont megoldható, a felújítása néhány évente ajánlott. Ezzel megelőzhető egy új modell beszerzése, ami jellemzően nagyobb költségeket vonna maga után.

A vágószerkezetes szennyvízszivattyú alkalmazása akkor indokolt, amikor a nyomóoldali csővezeték átmérője nem teszi lehetővé a darabolás nélküli szállítást, így elhárítható a dugulás veszélye.

Átemelő szennyvízszivattyú

Erre a már említett szintkülönbségek esetén van szükség, amiben szerepet játszhatnak a különféle domborzati viszonyok. Ezzel a verzióval megoldható a szennyvíz átemelése egy alacsonyabb pontról a magasabb felé. Így hatékonyan eljuttatható a szennyezett folyadék a gyűjtőhelyre. Az átemelő szennyvízszivattyú is készülhet darálós kivitelben.

Kis emelőmagasság esetén átömléses szennyvízszivattyú

A háztartásokban általában elegendő ezt a típust választani. 5-6 méteres emelőmagasság esetén hatékonyan használhatóak. A szabad átömlésű Vortex járókerekes típusokban nem időzik sokáig a szennyvíz, mint például a darabolós típusokban.  

Mi alapján válasszon szennyvízszivattyút?

Az emelőmagasságról már esett szó, viszont legalább ennyire fontos a teljesítmény is. A korszerű háztartási változatok energiatakarékosak, mégis rendkívül hatékonynak számítanak. Ilyenek például az ELPUMPS, UMBRA, HYDROPOMPE modellek. A teljesítményük alapján beszerezhetünk 280 W vagy 2200 W feletti típusokat is.

Továbbá, a szállítási mennyiség meghatározása is legalább annyira fontos. Ezen múlik, hogy 1 óra leforgása alatt az eszköz hány m3 szennyvizet képes mozgatni.

A szennyvízszivattyú karbantartása

Ez a feladat nem kínál kiemelkedő felhasználói élményt, ezért ezt érdemes szakemberre bízni, aki megfelelő védőöltözékkel veti bele magát a piszkos munkába. A szolgáltatás másik nagy előnye, hogy a szakember az aknában is rendet teremt.

A szivattyú meghibásodása karbantartással megelőzhető. Ezért ne öntsünk háztartási olajat vagy zsíros ételmaradékot a WC-be mert lerakódást, majd dugulást idézhet elő a szivattyúban, aminek költséges lehet a javítása!Megosztás másokkal: