VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Tágulási tartály többféle változatban

2021. Január 4.

Tágulási tartály többféle változatban

Egy modern fűtési rendszer szinte elképzelhetetlen a megfelelő méretű és képességekkel bíró tágulási tartály nélkül. A fejlődés már számos területen utolérhető, amiben kiemelt szerepet játszik a lakások, vagy különféle ipari egységek fűtése is többek között. Érdemes ugyanakkor utánajárni még vásárlás előtt annak, hogy melyek azok a minőségi termékek, amelyek valóban rászolgálnak a bizalomra?

Nyitott és zárt tágulási tartály

Az innovatív rendszerek megkövetelik a folyamatos modernizálást, ezért ma már a nyitott tágulási tartály egyre kisebb teret tudhat magáénak. A távolról is vezérelhető, központi fűtés főként a zárt megoldásokra alapozik. Ezeknél általában a tartály belsejében egy speciális gumimembrántalálható, ami a víz mennyiségének és a nyomás változásának függvényében képes kitágulni. A megfelelő űrtartalom kiválasztása minden esetben nagyon precízen kell történjen.

A tágulási tartály szerepe

Egy újonnan kialakított, teljesen zárt fűtési rendszer esetében sok olyan részlet van, amire külön figyelni kell. A távszolgáltatások esetében ezzel nem kell bíbelődni, mert „készen” érkezik a lakásba a meleg víz, ami a radiátorokon keresztül garantálja a kellemes meleget. A zárt egységek ugyanakkor mások.

Itt figyelni kell a megfelelő víz- és nyomásszintre, ami a rendszerben uralkodik. Ez utóbbi általában 1,2 és 1,5 bár között változik. A biztonsági szelep pedig 2,5 bar felett old ki a legtöbb esetben. A tágulási tartály feladata, hogy felvegye a „plusz” vízmennyiséget, amit a térfogatváltozás idéz elő. A folyadék fűtés hatására ugyanis kitágul, ami egyúttal nyomásnövekedéssel jár együtt.

A tágulási tartály előnyei

Tehát a fűtési hálózatban alapállapotban található vízmennyiség kitágul a melegítés hatására, majd a lehűlés során ismét összeszűkül. Ha nem lenne a tágulási tartály, akkor a térfogatváltozás során a folyadék helyét levegő töltené meg, ami az újbóli üzemeltetés során lecsökkentené a hatásfokot. A tágulási tartály megelőzi ezt a problémát, hiszen gondoskodik róla, hogy mindig pontosan annyi folyadék legyen a hálózatban, amennyire szükség van az optimális működés érdekében. A speciális gumimembránon keresztül a nyomást is könnyedén felveszi, ezzel kímélve a csatlakozásokat a túlterheléstől. 

A tágulási tartály kiválasztása

A prémium minőségű Varem tágulási tartály elérhető álló, illetve kerek, lapos kivitelben egyaránt. Többféle űrtartalom között válogathat a felmerülő igények függvényében. Figyelem, van cserélhető és nem cserélhető gumimembránnal rendelkező tágulási tartály is a kínálatunkban! Rendelés előtt mindig nagyon körültekintően nézze meg a termékek leírását, és szükség esetén bátran kérje ki a szakembereink véleményét! Más méretek szükségeltetnek egy gázüzemű- és vegyes tüzelésű kazán esetében. A kiváló Solar tágulási tartályok még a napkollektoros rendszerekkel is jól összeilleszthetők.

Tágulási tartály alkatrészek

A kínálatunkban nemcsak tágulási tartály szerepel, hanem gumimembrán, valamint fali tartó is. Ezeknek többféle, fém és műanyag változata is elérhető. Mérje fel a kínálatunkat, és rendeljen kedvező áron a prémium termékekből! Csak jól járhat.  Megosztás másokkal: