VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Tágulási tartály többféle változatban

Nyitólap   »   Blog   »   Tágulási tartály többféle változatban
2021. Január 4.

Tágulási tartály többféle változatban

Egy modern fűtési rendszer szinte elképzelhetetlen a megfelelő méretű és képességekkel bíró tágulási tartály nélkül. A fejlődés már számos területen utolérhető, amiben kiemelt szerepet játszik a lakások, vagy különféle ipari egységek fűtése is többek között. Érdemes ugyanakkor utánajárni még vásárlás előtt annak, hogy melyek azok a minőségi termékek, amelyek valóban rászolgálnak a bizalomra?

Nyitott és zárt tágulási tartály

Az innovatív rendszerek megkövetelik a folyamatos modernizálást, ezért ma már a nyitott tágulási tartály egyre kisebb teret tudhat magáénak. A távolról is vezérelhető, központi fűtés főként a zárt megoldásokra alapozik. Ezeknél általában a tartály belsejében egy speciális gumimembrántalálható, ami a víz mennyiségének és a nyomás változásának függvényében képes kitágulni. A megfelelő űrtartalom kiválasztása minden esetben nagyon precízen kell történjen.

A tágulási tartály szerepe

Egy újonnan kialakított, teljesen zárt fűtési rendszer esetében sok olyan részlet van, amire külön figyelni kell. A távszolgáltatások esetében ezzel nem kell bíbelődni, mert „készen” érkezik a lakásba a meleg víz, ami a radiátorokon keresztül garantálja a kellemes meleget. A zárt egységek ugyanakkor mások.

Itt figyelni kell a megfelelő víz- és nyomásszintre, ami a rendszerben uralkodik. Ez utóbbi általában 1,2 és 1,5 bár között változik. A biztonsági szelep pedig 2,5 bar felett old ki a legtöbb esetben. A tágulási tartály feladata, hogy felvegye a „plusz” vízmennyiséget, amit a térfogatváltozás idéz elő. A folyadék fűtés hatására ugyanis kitágul, ami egyúttal nyomásnövekedéssel jár együtt.

A tágulási tartály előnyei

Tehát a fűtési hálózatban alapállapotban található vízmennyiség kitágul a melegítés hatására, majd a lehűlés során ismét összeszűkül. Ha nem lenne a tágulási tartály, akkor a térfogatváltozás során a folyadék helyét levegő töltené meg, ami az újbóli üzemeltetés során lecsökkentené a hatásfokot. A tágulási tartály megelőzi ezt a problémát, hiszen gondoskodik róla, hogy mindig pontosan annyi folyadék legyen a hálózatban, amennyire szükség van az optimális működés érdekében. A speciális gumimembránon keresztül a nyomást is könnyedén felveszi, ezzel kímélve a csatlakozásokat a túlterheléstől. 

A tágulási tartály kiválasztása

A prémium minőségű Varem tágulási tartály elérhető álló, illetve kerek, lapos kivitelben egyaránt. Többféle űrtartalom között válogathat a felmerülő igények függvényében. Figyelem, van cserélhető és nem cserélhető gumimembránnal rendelkező tágulási tartály is a kínálatunkban! Rendelés előtt mindig nagyon körültekintően nézze meg a termékek leírását, és szükség esetén bátran kérje ki a szakembereink véleményét! Más méretek szükségeltetnek egy gázüzemű- és vegyes tüzelésű kazán esetében. A kiváló Solar tágulási tartályok még a napkollektoros rendszerekkel is jól összeilleszthetők.

Tágulási tartály alkatrészek

A kínálatunkban nemcsak tágulási tartály szerepel, hanem gumimembrán, valamint fali tartó is. Ezeknek többféle, fém és műanyag változata is elérhető. Mérje fel a kínálatunkat, és rendeljen kedvező áron a prémium termékekből! Csak jól járhat.  



Megosztás másokkal: