VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

A darálós vagy az átemelő szennyvízszivattyú a nyerő?

2020. Szeptember 4.

A darálós vagy az átemelő szennyvízszivattyú a nyerő?

A tavaszi, téli időszakokban, de néhány hevesebb zivatart követően nyáron is előtérbe kerülhet a szennyvízszivattyúalkalmazása. Természetesen ilyen helyzetekben nem mindegy, milyen kivitel lesz kiválasztva, ezért érdemes alaposabban elmélyülni az egyes készülékek nyújtotta előnyökben. Legyen szó lakossági vagy ipari felhasználásról, a termékek a legtöbbet hozzák ki magukból a tulajdonosok nagy örömére.

Szennyvízszivattyú kategóriák  

Laikusként a legtöbben nem tudják eldönteni, melyik az a termék, amelyik a leginkább kiszolgálja az igényeiket, ezért mielőtt a vásárlásra kerülne sor, érdemes kicsit utánajárni a témának. A szennyvízszivattyú termékcsalád több kategóriára osztható. Vannak felszíni és búvár változatok. Ez utóbbiak a nevüknek megfelelően, a folyadék alá kell merüljenek, és típustól függően egy úszókapcsoló segíti a működésüket.

A búvár szennyvízszivattyúktovábbi két kategóriába sorolhatók:

·        Darálós szennyvízszivattyú

·        Átemelő szennyvízszivattyú

Darálós szennyvízszivattyú

A készülékek ipari kínálatát főként a Pentax márka határozza meg. Természetesen vannak átfedések a háztartási és ipari kihasználás tekintetében, ezért ezekre érdemes külön figyelemmel lenni. A szennyvízszivattyúalkalmas a szilárd és koptató hatást mellőző szennyeződésektől mentes, a készülék anyagát nem megtámadó, maró hatású vagy robbanásveszélyes folyadékok szállítására.

A háztartások számára kifejlesztett kivitelek családját főként az Elpumps BT, Hydropompe és Umbra  darálós készülékek alkotják. Mindegyik típus megfelel a célirányos használatnak és a maximumot nyújtja. Legyen szó ipari vagy háztartási szennyvízszivattyúról, azok egyformán alkalmazhatók a teljesítményükhöz mérten alagsorok, munkagödrök, tavak, esővízgyújtó aknák, medencék vizének eltávolítására, áthelyezésére.

Miért pont darálós szennyvízszivattyú?

Az éles kések képesek megbirkózni a szennyvizekben található hosszabb, szálas szerves részekkel is, amiket megfelelő darabokra aprítanak, hogy a későbbi szállítás már ne okozzon semmilyen problémát, például dugulást.

Átemelő szennyvízszivattyú

Függetlenül felhasználás területétől ezek a szivattyúk olyan esetekben nyújtanak tökéletes megoldást, amikor viszonylag kis magassághoz, kifejezetten nagy átemelő kapacitásravan szükség. Típustól függően úszókapcsoló könnyítheti meg a be- és kikapcsolást. A készülékek a robosztus felépítésükből adódóan igen tartós használatot nyújtanak.

Nagyon sokoldalúak az átemelő szennyvízszivattyúk. A megfelelő felszerelést követően képesek elárasztott pincék, medencék szilárd és koptató összetevőtől mentes folyadékának a kitermelésére. Továbbá gyakran kerülnek előtérbe szökőkutak vizének a keringetése kapcsán is. Megfelelő forrás birtokában a kertészetekben rendszeresen alkalmazzák árasztásos öntözéshez.

Hogyan történjen meg a szennyvízszivattyúkiválasztás?

Kellő műszaki ismeret hiányában érdemes szakember segítségét kérni, vagy részletesen utánajárni a háttérparamétereknek.

Sok esetben előnyös, ha kéznél van a megfelelő képességekkel rendelkező szennyvízszivattyú, ezért ne halogassa annak a beszerzését, mert sosem tudhatja előre, mikor lesz rá igazán szüksége!Megosztás másokkal: