VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A csepegtető cső új távlatokat nyit az öntözésben

2020. Szeptember 4.

A csepegtető cső új távlatokat nyit az öntözésben

A növénytermesztés egyre komolyabb kihívást jelent a mindennapokban, ezért érdemes a csepegtető cső előnyeit kihasználva megtervezni a tökéletes ültetési rendet. A klímaváltozás sokak szerint csak mese és hisztériakeltés, viszont, akik érzik, hogy egyre kevesebb a csapadék, pontosabban annak a nem arányos eloszlása, azok a gazdálkodók. Természetesen mindig vannak kivételes időszakok, amilyen például a jelenlegi 2020-as év, amikor is szerencsére bősséggel volt eső.

A helyezet ugyanakkor elég gyorsan megváltozhat, és éppen a termésérés időszakában is alakulhatnak ki szűkös periódusok, ami komolyan visszavetné a termelést és ezzel a haszonszerzést. Nem véletlen, hogy az utóbbi években elkezdett fokozottan növekedni a csepegtető cső utáni kereslet. A nagyipari termelőszektorok mellett, a háztartási kertekben is megjelent ez a kialakítás, ami az optimális vízelosztásért felel.

A csepegtető cső előnyei

Ahogyan fejlődik a technológia és a különböző tudományok, úgy tágulnak ki a lehetőségek és történnek meg komoly felismerések. A hagyományos öntözési mód, ami az árasztás vagy éppen az esőztetés, a tapasztalatok szerint nem elég hatékony. Ezeknek a fő problémája, hogy túl sok folyadékigénnyel rendelkeznek, továbbá nagyon betömörítik a talajt és levegőtlenné teszik azt.

A csepegtető cső révén elérhető, hogy pontosan oda és csakis annyi víz jusson, amennyire szükség van. Teljesen igényre szabottan választhatók a méretek, hosszúságra és átmérőre való tekintettel. Az alap kialakításon 33 centiméterenként találhatók a lyukak, ezek felelnek meg a tőtávolságnak, de ez igényre szabható rendelés esetén.

A csepegtető cső felhasználás területei

Téves elképzelés, hogy kimondottan csak a nagyipari termelésben veszik hasznát a polietilén alapanyagú termékeknek. A háztáji gazdálkodásban legalább akkora a szerephez jut a csepegtető cső, az eredményes termelés érdekében. Főbb területek, ahol eredményesen bevethető:

·        Gyümölcsösökben

·        Növényházi zöldségtermesztésben

·        Szántóföldi zöldségtermesztésben

·        Dísznövénytermesztő telepeken

·        Parköntözésben

Minden esetben érdemes célirányosan megválasztani a csepegtető cső átmérőjét. Ez határozza meg ugyanis a teljesítményét. Például a 20 milliméteres kivitelnek a kapacitása 4L/óra/csepegtető test. Értelemszerűen a keresztmetszet növekedésével a hozam is fokozható.

Néhány plusz érv a csepegtető cső mellett

A csepegtető cső eredményessége is növelhető, amennyibentakarással párosul. Ez történhet természetes összetevővel, amilyen a szalma és fakéreg, vagy szintetikussal, mint például az agrofólia. Az elhelyezés során érdemes odafigyelni a méretarányos szabásra. Ha kellő tervezést követően valósul meg ez, akkor a következő évben ismételten felhasználható a csepegtető cső, felesleges munkálatok elvégzése nélkül.

A gyártás során komoly figyelmet kapott a termék élettartama, az ellenálló képességének fokozása révén. A különböző vegyszereknek, korróziónak és a gyakran nagyon agresszív ultraviola sugárzásnak könnyedén ellenáll, így több éven keresztül képes kiszolgálni a felhasználók igényeit.

Mire kell figyelni a csepegtető csőhasználata során?

Mindenképpen elengedhetetlen a pontos tervezés, a folyadék nyomásszabályozás és a rendszeres átmosás, az esetleges eltömődések megelőzése érdekében

Megosztás másokkal: