VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A csepegtető cső új távlatokat nyit az öntözésben

2020. Szeptember 4.

A csepegtető cső új távlatokat nyit az öntözésben

A növénytermesztés egyre komolyabb kihívást jelent a mindennapokban, ezért érdemes a csepegtető cső előnyeit kihasználva megtervezni a tökéletes ültetési rendet. A klímaváltozás sokak szerint csak mese és hisztériakeltés, viszont, akik érzik, hogy egyre kevesebb a csapadék, pontosabban annak a nem arányos eloszlása, azok a gazdálkodók. Természetesen mindig vannak kivételes időszakok, amilyen például a jelenlegi 2020-as év, amikor is szerencsére bősséggel volt eső.

A helyezet ugyanakkor elég gyorsan megváltozhat, és éppen a termésérés időszakában is alakulhatnak ki szűkös periódusok, ami komolyan visszavetné a termelést és ezzel a haszonszerzést. Nem véletlen, hogy az utóbbi években elkezdett fokozottan növekedni a csepegtető cső utáni kereslet. A nagyipari termelőszektorok mellett, a háztartási kertekben is megjelent ez a kialakítás, ami az optimális vízelosztásért felel.

A csepegtető cső előnyei

Ahogyan fejlődik a technológia és a különböző tudományok, úgy tágulnak ki a lehetőségek és történnek meg komoly felismerések. A hagyományos öntözési mód, ami az árasztás vagy éppen az esőztetés, a tapasztalatok szerint nem elég hatékony. Ezeknek a fő problémája, hogy túl sok folyadékigénnyel rendelkeznek, továbbá nagyon betömörítik a talajt és levegőtlenné teszik azt.

A csepegtető cső révén elérhető, hogy pontosan oda és csakis annyi víz jusson, amennyire szükség van. Teljesen igényre szabottan választhatók a méretek, hosszúságra és átmérőre való tekintettel. Az alap kialakításon 33 centiméterenként találhatók a lyukak, ezek felelnek meg a tőtávolságnak, de ez igényre szabható rendelés esetén.

A csepegtető cső felhasználás területei

Téves elképzelés, hogy kimondottan csak a nagyipari termelésben veszik hasznát a polietilén alapanyagú termékeknek. A háztáji gazdálkodásban legalább akkora a szerephez jut a csepegtető cső, az eredményes termelés érdekében. Főbb területek, ahol eredményesen bevethető:

·        Gyümölcsösökben

·        Növényházi zöldségtermesztésben

·        Szántóföldi zöldségtermesztésben

·        Dísznövénytermesztő telepeken

·        Parköntözésben

Minden esetben érdemes célirányosan megválasztani a csepegtető cső átmérőjét. Ez határozza meg ugyanis a teljesítményét. Például a 20 milliméteres kivitelnek a kapacitása 4L/óra/csepegtető test. Értelemszerűen a keresztmetszet növekedésével a hozam is fokozható.

Néhány plusz érv a csepegtető cső mellett

A csepegtető cső eredményessége is növelhető, amennyibentakarással párosul. Ez történhet természetes összetevővel, amilyen a szalma és fakéreg, vagy szintetikussal, mint például az agrofólia. Az elhelyezés során érdemes odafigyelni a méretarányos szabásra. Ha kellő tervezést követően valósul meg ez, akkor a következő évben ismételten felhasználható a csepegtető cső, felesleges munkálatok elvégzése nélkül.

A gyártás során komoly figyelmet kapott a termék élettartama, az ellenálló képességének fokozása révén. A különböző vegyszereknek, korróziónak és a gyakran nagyon agresszív ultraviola sugárzásnak könnyedén ellenáll, így több éven keresztül képes kiszolgálni a felhasználók igényeit.

Mire kell figyelni a csepegtető csőhasználata során?

Mindenképpen elengedhetetlen a pontos tervezés, a folyadék nyomásszabályozás és a rendszeres átmosás, az esetleges eltömődések megelőzése érdekében

Megosztás másokkal: