VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A búvárszivattyú lenyűgözően sokoldalú

Nyitólap   »   Blog   »   A búvárszivattyú lenyűgözően sokoldalú
2020. Április 28.

A búvárszivattyú lenyűgözően sokoldalú

A búvárszivattyú az elnevezését annak köszönheti, hogy ez a típus a kút vizébe merül. Ezzel a megoldással a mélykúti szivattyú túlmelegedése is elkerülhető. A kialakításának hála számos előnnyel rendelkezik, ami egyaránt hasznosítható háztartási és mezőgazdasági szempontból.

Mikor van szükség búvárszivattyúra?

Például akkor, hogyha gazdaságosan szeretnénk megoldani a hétvégi ház udvarán található medence feltöltését, de egy kisebb kert öntözése is megoldható ezzel a változattal, amennyiben megfelelő a kút vízhozama.

Elsősorban ehhez mérten kell kiválasztani a búvárszivattyú teljesítményét. A mezőgazdaságok is hasonló alapelven oldják meg az öntözési szükségleteiket, azzal a különbséggel, hogy ebből a célból ipari búvárszivattyút alkalmaznak.

Milyen búvárszivattyút válasszunk?

A teljesítmény egy nagyon fontos szempont, amit a már említett vízhozamhoz kell igazítani. Ha túl nagy teljesítménnyel rendelkező változatot választunk, az teljesen ki fogja apasztani a kutat.

A gépek lényeges paraméterei közé tartozik az emelési magasság, amit a Hmax felirat jelöl, illetve a vízszállítási képesség, amelyet Qmax felirattal jelölnek. Amennyiben a vízszint nem kezdődik mélyebben, mint 8 m, akkor felszíni szivattyút is használhatunk. 

Mitől függ a búvárszivattyú ár?

A teljesítményen kívül, általában a felhasználási terület határozza meg az árát. Elvégre nem mindegy, hogy csak hétvégenként van rá szükség, vagy egy házi vízmű esetén minden, nap. Az igénybevételt illetően nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt sem, hogy a berendezés milyen védelemmel rendelkezik. Az élettartamot tekintve a Pentax, Pedrollo és a Grundfos búvárszivattyú minősége és ár-érték aránya kiválónak számít.



Megosztás másokkal: