VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan hatnak a medence vegyszerek az emberre?

2020. Április 7.

Hogyan hatnak a medence vegyszerek az emberre?

Az élményfürdők, uszodák, gyógyfürdők esetében megszokhattuk, hogy sajátos szaggal találkozhatunk. Nem más ez, mint a klór, amelyre sokan panaszkodnak. Tény pedig, hogy ez a használók egészségét szolgálják. A klór-alapú vegyületektől ugyanis kiszáradhat a bőr, kivörösödhetnek a szemek, és az egész medencét a jellegzetes csípős illat járja át. Legyünk azonban őszinték, mindez nem olyan elviselhetetlen, hogy az problémát okozhatna a hétköznapi úszás vagy fürdőlátogatás alkalmával.

Medence vegyszer az egészség szolgálatában

A medence vegyszer teszi lehetővé, hogy olyan tiszta vízben úszhassunk, fürödhessünk, amely semmilyen fertőzésnek nem teszi ki az emberi szervezetet. Ellenkező esetben olyan emésztési problémákkal járó fertőzések alakulhatnak ki, amelyek akár hosszú időre is leverhetnének a lábunkról. Nem véletlen, hogy ma már kizárólag olyan fürdőkkel találkozhatunk, amelyek a megfelelő vízforgató berendezéssel ellátottak.

Cél a megfelelő vegyszer arány

Fontos, hogy a használt fertőtlenítőszer megfelelő koncentrációban kerüljön a vízbe, hiszen csak így láthatja el feladatát. Ugyanakkor arra is célszerű figyelni, hogy az úszók számára ne jelentsen megterhelést. Még így is előfordulhat, hogy egyesek bőre érzékenyebben reagál a vegyszerek jelenlétére. Olyan szinten azonban nem történhet ez meg, hogy kifejezetten kellemetlen legyen a vízben tartózkodás. Erre a szakemberek a vegyszerek gyártásakor és adagolásakor fokozottan ügyelnek.

Vegyszerek az otthoni medencékbe

A klórozott vegyületek nem az egyetlen lehetőségként kínálkoznak a medencék vizének tisztítására. Az otthoni medence kapcsán is szóba kerülhetnek a brómtartalmú típusok, amelyek hipobrómsavat képeznek a különféle kórokozók elpusztításáért. Vannak olyan vegyületek is, melyek nem bomlanak le a napfény hatására, így hosszan tartó védelmet biztosítanak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a víztisztaság érdekében használható készítmények egyre szélesebb választékban állnak rendelkezésre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy fürdőzés, többek által használt medencék esetében a higiénia kiemelt jelentőséggel bír. Ennek érdekében a felhasznált vegyszerek akár a háztartások, akár a közösségi terek esetében online is megrendelhetőek.Megosztás másokkal: