VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan segít a keringető szivattyú a spórolásban?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan segít a keringető szivattyú a spórolásban?
2020. Március 5.

Hogyan segít a keringető szivattyú a spórolásban?

Ha otthonunk fenntartásáról és a rezsiköltségekről van szó, akkor mindannyian a takarékosság oldalán állunk. Természetesen sok múlik azon, hogy milyen rendszerek tartoznak otthonunkhoz, hogyan oldjuk meg a fűtést vagy a meleg víz előállítását. Az úgynevezett zöld házak minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, de ezek egyelőre magas kivitelezési költségük miatt nem annyira elterjedtek hazánkban. Érdemes tehát a korszerű, takarékos, hosszú távon is megfizethető rendszereket előnyben részesíteni.

Olcsó és hatékony

A keringető szivattyú a szivattyúk széles családjából egy darab, mely folyadékok, gázok zárt körben történő mozgatására alkalmas. Leggyakrabban forró víz keringetésére használják fel, melynek segítségével a lakás minden pontjában kellemes meleg lehet. Az olcsó és hatékony fűtési megoldást kínáló lehetőségnek köszönhetően a forró víz erejével lehetséges a kívánt hőmérséklet elérése.

Ismert márkákkal nem lőhet mellé

A szivattyúk feladata a folyadékok szállítása. Legyen szó akár a kerti medencéről, vagy az ipari üzemekben a speciális jellemzőkkel rendelkező szivattyúk alkalmazásáról, ezekkel az eszközökkel kapcsolatban a legfontosabb igény a megbízhatóság és a strapabíró működés. Mivel rendszerint folyamatosan használatban vannak, így a mozgó alkatrészek hajlamosak a kopásra. Ezért korántsem mindegy, hogy melyik márka mellett tesszük le a voksot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a keringető szivattyú kínálatban is megéri az ismert, régóta a piacon levő márkák előnyeit választani.

Használja a forró víz erejét!

A Grundfos keringető szivattyú például kitűnő döntés annak érdekében, hogy a fűtésen és a meleg víz előállításán minden hónapban sikerüljön spórolni. A nagy dolgok is kicsiben dőlnek el, ha tehát minden nap a gáz vagy az elektromos fűtés helyett a forró víz erejét használja fel, éves szinten jelentős megtakarításra tehet szert. A megfelelő szivattyúk egyébként a hűtési rendszerhez is kiválóan alkalmazhatóak, ezzel nyáron is a takarékoskodást megcélozva.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a dolog környezetvédelmi oldalát. Manapság egyre több szó esik a fenntartható fejlődésről, mely csak úgy valósítható meg, ha erőforrásainkkal takarékosan bánunk. Érdemes a mindennapi tevékenységek során is az olyan megoldásokat választani, amelyekkel kisebb ökológiai lábnyomot hagyhatunk magunk után.



Megosztás másokkal: