VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

3 dolog, ami károsíthatja a szennyvíz búvárszivattyút

2020. Február 4.

3 dolog, ami károsíthatja a szennyvíz búvárszivattyút

A szennyvíz búvárszivattyúk a megfelelő minőségben hosszú élettartammal bírnak, ám a nem ideális használat esetén problémák merülhetnek fel. Jó hír azonban, hogy egy kis odafigyeléssel ezek megelőzhetőek. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy milyen anyagok károsíthatják a háztartásokban leginkább a búvárszivattyú működését, és hogyan érdemes ezeket inkább kezelni.

Nedves törlőkendők

A búvárszivattyú egyik nagy ellenségének számítanak a nedves törlőkendők. Ez utóbbiak minden korábbinál szélesebb választékban jelen vannak a piaci kínálatban, és többféle területen is kényelmesen felhasználhatóak. Azzal azonban érdemes vigyázni, hogy hova kerülnek azok használat után. Semmiképpen se a toalettbe dobjuk, ennek ugyanis dugulás és a szivattyú meghibásodása lehet a vége. Nézzük, melyek azok a törlőkendők, amelyekkel mindenképpen vigyázni kell!

A pelenka törlőkendőket mindenki ismeri, de sokan alkalmazzák az antibakteriális törlőket is mindennapi takarítás során. Sminklemosáshoz szintén sokszor alkalmazzuk a megfelelő nedves kendőket, de a hagyományos, változatos felhasználásra szánt nedves törlőkendők is sok problémát okozhatnak. A ma már elérhető biológiailag lebomló törlőkendőkkel is érdemes óvatosnak lenni, ugyanis ezek is olyan szálakból készülnek, melyek a nedvesség hatására húrossá válnak. Szálaik könnyen összegabalyodhatnak és beleakadhatnak a búvárszivattyú forgó részeibe. Innentől pedig komoly mechanikai akadályt képezhetnek a kifogástalan funkcionálásban.

Latex termékek

A latexről érdemes tudni, hogy egy nagyon erős, biológiailag nem lebomló anyag. Nagyon könnyen eltömítheti a szivattyú járókerekeit. Nem jó megoldás az sem, ha a latex tárgyakat toalettpapírba csomagoljuk, ezért mindenképpen a szemetesben kell, hogy landoljon például az óvszer vagy a latex kesztyű.

Fogselyem

A fogselymet kifejezetten úgy tervezték, hogy használat során könnyed érzést adjon. Ennek ellenére azonban egy nagyon erős anyagról van szó esetében, ami könnyen beleakad a szivattyúba működése során. Innentől pedig egyenes út vezet a meghibásodásig.

Mit tehetünk a megelőzés érdekében?

Józan ésszel gondolkodva mindenki tudja, hogy ezeknek a holmiknak nem a toalettben van a helyük. Érdemes azonban szemetessel is ellátni a toalettet. Amennyiben nyilvános helyszínekről van szó, vagy munkahelyi mosdóról, úgy célszerű külön felirattal is felhívni a figyelmet arra, hogy a nem lebomló tárgyakat mindenképpen a szemetesbe helyezzék el.Megosztás másokkal: