VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az önfelszívó szivattyú a házi vízellátás megbízható eszköze

2019. Szeptember 5.

Az önfelszívó szivattyú a házi vízellátás megbízható eszköze

Az önfelszívó szivattyú a vízellátás területének egyik legkedveltebb alternatívája, ami persze nem meglepő. Egyszerűen és gyorsan telepíthető, aminek köszönhetően az üzembe helyezés nem jelenthet kihívást. A működtetésen kívül maga a használat is roppantul kezes, ami tovább bővíti az előnyeit tartalmazó listát. Az emelési magasságra vonatkozó adat az, ami prioritást élvez és aminek az ismerete elengedhetetlen az optimális választáshoz. Ez a típusú berendezés legfeljebb kilenc méteres felszívásig alkalmazható. Ez alapján ásott kutak mellé az esetek nagy százalékában kiváló döntés. Az ilyen kutaknál nem kell komoly mélységgel számolni, azaz a víz felhozása nem ütközhet fizikai akadályokba. Ezen kívül lényeges kihangsúlyozni, hogy ez a szivattyúfajta kifejezetten jól tolerálja a homokot (ellentétben mondjuk a búvárszivattyúval). Ez a biztonságos, gördülékeny üzemelés szempontjából jelentőségteljes pozitívum, ezen kívül az esetlegesen jelentkező szervizeltetés tekintetében sem lényegtelen, hogy milyen mérvű javíttatásra van szükség, tehát hogy maga a meghibásodás mekkora kárt generál a készülékben. A homokkal szembeni ellenállás csekélyebb mértékű hibák felbukkanását feltételezi, ami kifejezetten jó hír az anyagi terheket nézve. Nem mindegy mennyi muníciót igényel a karbantartás.

Az önfelszívó szivattyú egyik ellensége a szárazon futás!

A felszínre telepíthető szivattyú nem indítható el szárazon, azaz a használatát megelőzően fel kell tölteni tiszta vízzel, mely valóban tiszta, azaz nem generál kopást, anyagromlást, súrlódást stb. A masszív gépezet feltöltés nélkül a szárazon futás kelepcéjébe eshet, ami egyenes út a meghibásodáshoz, ezért erre az egy kitételre érdemes nagy hangsúlyt fektetnie.Megosztás másokkal: