VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

3 dolog, ami károsíthatja a szennyvízszivattyút

2019. Szeptember 5.

3 dolog, ami károsíthatja a szennyvízszivattyút

A szennyvízszivattyúk sok esetben hasznos segítőtársnak bizonyulnak az ingatlanon belüli rendszerek kifogástalan üzemeléséhez. Nincs ez másként a toalett esetében sem, melynek kapcsán az öblítésben kiemelt szerep jut az eszközöknek. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy vannak olyan elemek, melyeknek több szempontból sincsen semmi keresnivalójuk a toalettben. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy melyek azok a tárgyak, termékek, melyeket inkább érdemes a szemetesbe dobni.

Óvatosan a nedves törlőkendőkkel!

A toalettről sokan azt gondolják, hogy egyfajta mindent elnyelő szemetes az. Lehet, hogy egy ideig büntetlenül dobálhatjuk a használati eszközöket, anyagokat a WC-be, de előbb vagy utóbb biztosan kárát látja majd a rendszer annak. Tipikusan ilyennek számítanak a nedves törlőkendők, amelyeket nap mint nap használni szoktunk. Többféle típus is jelen van napjaink kínálatában. A popsi törlőket nem csak kisgyermekes családok alkalmazzák, hanem sokan például nedves toalettpapír gyanánt teszik le a voksot az ilyenek mellett. A sminklemosáshoz, vagy például felületek fertőtlenítéséhez is gyakran használunk nedves törlőkendőket. Ezek rendszerint olyan szálakból állnak, melyek nedvesség hatására sem mállanak szét, sokkal inkább belegabalyodhatnak a szennyvízszivattyú egyes elemeibe, és komoly problémákat idézhetnek elő annak működésében. Fontos tehát, hogy a nedves törlőkendőket minden esetben a szemetesbe dobjuk.

Latex termékeket is a kukába!

Ha nem is sok, de azért vannak olyan termékek, melyek latexből készülnek és akár nap mint nap használatban lehetnek. Tipikusan ilyen a kesztyű, amit a háztartásban alkalmazunk, de akár az intim együttlétek velejárója is e körbe tartozik. Ez utóbbit hiába csomagoljuk papírba, az szétesik egy idő után a víz hatására, ám a latex megmarad és kárt okozhat a rendszerben. Kerüljük tehát ennek kockázatát.

Fogselyem a WC-ben?

A megfelelő szájhigiénia érdekében a fogselyem remek választásnak bizonyul. Nem mindegy azonban, hogy hova dobjuk a használt anyagot. A fogselyem nehezen bomlik le, és a szennyvízszivattyú forgó részeibe beakadhat. Hasznos lehet, ha a toalettben van egy külön szemetes, amit használhatunk. Ez figyelmeztet arra, hogy bizonyos tárgyaknak semmi helyük a toalettben, s ha már ott van mellette a szemetes, akkor dobjuk inkább abba. A szennyvízszivattyú meghálálja majd az efféle odafigyelést.  Megosztás másokkal: