VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

3 dolog, ami károsíthatja a szennyvízszivattyút

Nyitólap   »   Blog   »   3 dolog, ami károsíthatja a szennyvízszivattyút
2019. Szeptember 5.

3 dolog, ami károsíthatja a szennyvízszivattyút

A szennyvízszivattyúk sok esetben hasznos segítőtársnak bizonyulnak az ingatlanon belüli rendszerek kifogástalan üzemeléséhez. Nincs ez másként a toalett esetében sem, melynek kapcsán az öblítésben kiemelt szerep jut az eszközöknek. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy vannak olyan elemek, melyeknek több szempontból sincsen semmi keresnivalójuk a toalettben. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy melyek azok a tárgyak, termékek, melyeket inkább érdemes a szemetesbe dobni.

Óvatosan a nedves törlőkendőkkel!

A toalettről sokan azt gondolják, hogy egyfajta mindent elnyelő szemetes az. Lehet, hogy egy ideig büntetlenül dobálhatjuk a használati eszközöket, anyagokat a WC-be, de előbb vagy utóbb biztosan kárát látja majd a rendszer annak. Tipikusan ilyennek számítanak a nedves törlőkendők, amelyeket nap mint nap használni szoktunk. Többféle típus is jelen van napjaink kínálatában. A popsi törlőket nem csak kisgyermekes családok alkalmazzák, hanem sokan például nedves toalettpapír gyanánt teszik le a voksot az ilyenek mellett. A sminklemosáshoz, vagy például felületek fertőtlenítéséhez is gyakran használunk nedves törlőkendőket. Ezek rendszerint olyan szálakból állnak, melyek nedvesség hatására sem mállanak szét, sokkal inkább belegabalyodhatnak a szennyvízszivattyú egyes elemeibe, és komoly problémákat idézhetnek elő annak működésében. Fontos tehát, hogy a nedves törlőkendőket minden esetben a szemetesbe dobjuk.

Latex termékeket is a kukába!

Ha nem is sok, de azért vannak olyan termékek, melyek latexből készülnek és akár nap mint nap használatban lehetnek. Tipikusan ilyen a kesztyű, amit a háztartásban alkalmazunk, de akár az intim együttlétek velejárója is e körbe tartozik. Ez utóbbit hiába csomagoljuk papírba, az szétesik egy idő után a víz hatására, ám a latex megmarad és kárt okozhat a rendszerben. Kerüljük tehát ennek kockázatát.

Fogselyem a WC-ben?

A megfelelő szájhigiénia érdekében a fogselyem remek választásnak bizonyul. Nem mindegy azonban, hogy hova dobjuk a használt anyagot. A fogselyem nehezen bomlik le, és a szennyvízszivattyú forgó részeibe beakadhat. Hasznos lehet, ha a toalettben van egy külön szemetes, amit használhatunk. Ez figyelmeztet arra, hogy bizonyos tárgyaknak semmi helyük a toalettben, s ha már ott van mellette a szemetes, akkor dobjuk inkább abba. A szennyvízszivattyú meghálálja majd az efféle odafigyelést.  



Megosztás másokkal: