VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan működik a nyomáskapcsoló?

2019. Augusztus 11.

Hogyan működik a nyomáskapcsoló?

A szivattyú a kertes házakban nélkülözhetetlen segítőtárs. Nem csak a medence vagy a kerti tó kapcsán tesznek jó szolgálatot, hanem akkor is, ha áradásról vagy jelentős mennyiségben lehullott csapadékról van szó. Számos olyan helyzet adódhat azonban, amikor a szivattyú ki-és bekapcsolását szeretnénk automatizálni. Ilyenkor jut szerephez a nyomáskapcsoló.

A nyomáskapcsoló működése során érzékeli azt, ha megváltozik a nyomás a vezetékben, mert kinyitottunk egy csapot. Ha ez a nyomásértéket előre beállítjuk, akkor a szivattyút nyomás alá helyezi a rendszer, vagyis bekapcsol az. Ha kikapcsolásról van szó, akkor szintén a nyomásérzékelésnek jut központi szerep. A nyomáskapcsoló rendszerint gyárilag beállított értékekkel bír, ez pedig a tapasztalatok szerint az átlagos felhasználók számára megfelelőnek bizonyul.

Nyomáskapcsoló vásárlás

Mint minden elektronikai eszköz esetében, így a nyomáskapcsoló terén is érdemes körültekintőnek lenni. Nem mindegy, milyen paraméterekkel rendelkezik a már meglévő szivattyú.  Itt elsősorban a zárnyomásra érdemes figyelni, ha ugyanis ez meghaladja a nyomáskapcsoló működésének felső tartományát, akkor célszerű inkább másik típusú eszköz mellett letenni a voksot. Még tapasztalt ezermestereknek is szükségük lehet arra, hogy a használatbavétel előtt a kezelési útmutatót áttekintsék. Ez nyomáskapcsoló esetében különösen igaz, így ha egyedi beállításokkal szeretnénk üzemeltetni az eszközt, akkor ne szégyelljük elővenni az útmutatót.

Szivattyúk a ház körül

A tavasztól őszig terjedő időszakban szinte folyamatosan szükség lehet a szivattyúk használatára. Ugyan vannak, akik kifejezetten vészhelyzetre tartalékolják azt, és szeretnének felkészülni egy esetleges viharra, árvízre, de a legtöbben a medence vagy a kerti tó kapcsán is bevetik a megbízhatóan üzemelő szivattyút. Hasonló a helyzet az öntözéssel, hiszen az automata öntözőrendszer esetében sem mehetünk el a szivattyú nyújtotta lehetőségek mellett.

S hogy hol érdemes ilyen berendezéseket beszerezni? A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen választják az online rendelés kényelmét. A kínálat minden korábbinál szélesebb, vásárláskor pedig célszerű a már ismert márkák készülékeit előnyben részesíteni. Néhány kattintással leadható a rendelés, és hamarosan a megadott címen vehető át a készülék, ami akár hosszú éveken át kifogástalanul szolgálja majd a kerti tevékenységet.



Megosztás másokkal: