VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Ön tudja hogyan működik a búvárszivattyú?

2019. Július 9.

Ön tudja hogyan működik a búvárszivattyú?

A megfelelő búvárszivattyú kiválasztásához feltétlenül tudnia kell, hogy mekkora mennyiségű folyadékot szeretne szállítani, illetve a nyomómagasságot, az igényelt maximális felszívást és a maximális szemcseméretet is ismerni kell. Ezenfelül pedig a búvárszivattyú anyagának kémiailag egyeznie kell a szállított közeggel, illetve a hőmérséklet sem elhanyagolható kérdés.

Abúvárszivattyú működését rendszerint egy kétpólusú aszinkron villanymotorral felszerelt búvármotor biztosítja. A búvárszivattyú emelési és szállítási adatait a hidraulikában található járókerekek száma és az áteresztő képessége határozza meg. A járókerékben fellépő centrifugális erő hozza létre a folyadék nyomását, ami általában 0,7 bar körül mozog. Persze a nagyobb átmérővel bíró járókerekek nagyobb nyomás létrehozására is képesek. A fokozat számát, amennyiben elosztjuk az emelőmagassággal úgy megkapjuk a járókerekenkénti nyomás értékét. A szállított mennyiséget pedig a szivattyú járókerekének szélessége határozza már.

Fontos tudnia, hogy áruházunk kínálatában megtalálhatók a búvárszivattyúk különböző formái, melyek alkalmasak lehetnek a tiszta víz, szennyezett víz vagy éppen a szennyvíz átemelésére vagy szivattyúzására egyaránt.

Ha nem értünk a búvárszivattyú beszereléséhez, akkor azt inkább bízzuk szakemberre, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy a meghibásodások oka gyakran a szakszerűtlen beszerelés miatt következik be. Sőt, a szivattyúk helytelen alkalmazása, akár az ásott kutat is tönkre teheti.Megosztás másokkal: