VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Ön tudja hogyan működik a búvárszivattyú?

Nyitólap   »   Blog   »   Ön tudja hogyan működik a búvárszivattyú?
2019. Július 9.

Ön tudja hogyan működik a búvárszivattyú?

A megfelelő búvárszivattyú kiválasztásához feltétlenül tudnia kell, hogy mekkora mennyiségű folyadékot szeretne szállítani, illetve a nyomómagasságot, az igényelt maximális felszívást és a maximális szemcseméretet is ismerni kell. Ezenfelül pedig a búvárszivattyú anyagának kémiailag egyeznie kell a szállított közeggel, illetve a hőmérséklet sem elhanyagolható kérdés.

búvárszivattyú működését rendszerint egy kétpólusú aszinkron villanymotorral felszerelt búvármotor biztosítja. A búvárszivattyú emelési és szállítási adatait a hidraulikában található járókerekek száma és az áteresztő képessége határozza meg. A járókerékben fellépő centrifugális erő hozza létre a folyadék nyomását, ami általában 0,7 bar körül mozog. Persze a nagyobb átmérővel bíró járókerekek nagyobb nyomás létrehozására is képesek. A fokozat számát, amennyiben elosztjuk az emelőmagassággal úgy megkapjuk a járókerekenkénti nyomás értékét. A szállított mennyiséget pedig a szivattyú járókerekének szélessége határozza már.

Fontos tudnia, hogy áruházunk kínálatában megtalálhatók a búvárszivattyúk különböző formái, melyek alkalmasak lehetnek a tiszta víz, szennyezett víz vagy éppen a szennyvíz átemelésére vagy szivattyúzására egyaránt.

Ha nem értünk a búvárszivattyú beszereléséhez, akkor azt inkább bízzuk szakemberre, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy a meghibásodások oka gyakran a szakszerűtlen beszerelés miatt következik be. Sőt, a szivattyúk helytelen alkalmazása, akár az ásott kutat is tönkre teheti.



Megosztás másokkal: