VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Ön tudja hogyan működik a búvárszivattyú?

2019. Július 9.

Ön tudja hogyan működik a búvárszivattyú?

A megfelelő búvárszivattyú kiválasztásához feltétlenül tudnia kell, hogy mekkora mennyiségű folyadékot szeretne szállítani, illetve a nyomómagasságot, az igényelt maximális felszívást és a maximális szemcseméretet is ismerni kell. Ezenfelül pedig a búvárszivattyú anyagának kémiailag egyeznie kell a szállított közeggel, illetve a hőmérséklet sem elhanyagolható kérdés.

Abúvárszivattyú működését rendszerint egy kétpólusú aszinkron villanymotorral felszerelt búvármotor biztosítja. A búvárszivattyú emelési és szállítási adatait a hidraulikában található járókerekek száma és az áteresztő képessége határozza meg. A járókerékben fellépő centrifugális erő hozza létre a folyadék nyomását, ami általában 0,7 bar körül mozog. Persze a nagyobb átmérővel bíró járókerekek nagyobb nyomás létrehozására is képesek. A fokozat számát, amennyiben elosztjuk az emelőmagassággal úgy megkapjuk a járókerekenkénti nyomás értékét. A szállított mennyiséget pedig a szivattyú járókerekének szélessége határozza már.

Fontos tudnia, hogy áruházunk kínálatában megtalálhatók a búvárszivattyúk különböző formái, melyek alkalmasak lehetnek a tiszta víz, szennyezett víz vagy éppen a szennyvíz átemelésére vagy szivattyúzására egyaránt.

Ha nem értünk a búvárszivattyú beszereléséhez, akkor azt inkább bízzuk szakemberre, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy a meghibásodások oka gyakran a szakszerűtlen beszerelés miatt következik be. Sőt, a szivattyúk helytelen alkalmazása, akár az ásott kutat is tönkre teheti.Megosztás másokkal: