VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Lábszelep a szivattyúk meghibásodása ellen

Nyitólap   »   Blog   »   Lábszelep a szivattyúk meghibásodása ellen
2019. Március 4.

Lábszelep a szivattyúk meghibásodása ellen
A szivattyúk tökéletes működéséhez sokféle eszközre, kiegészítőre van szükség. Például valamivel meg kell gátolni, hogy a folyadék visszaáramoljon, illetve meg kell előzni a szerkezetek szárazon futását is. Ez utóbbi nagyon fontos ahhoz, hogy a szivattyúk élettartamát meg lehessen hosszabbítani, ugyanis, ha anélkül indulnak be, hogy víz lenne bennük, teljesen tönkre is mehetnek, de még jobb esetben is komoly károk keletkezhetnek.

Ez ellen egy lábszelep beépítésével lehet a legjobban védekezni, ami nem engedi, hogy a folyadék visszafolyjon a szívócsövekben. Ugyanakkor nem mindegy, hogy milyen lábszelep kerül a rendszerbe, hiszen többféle kivitelben, anyagban és méretben kapható a szaküzletekben, így a webáruházunkban is. Nálunk nyelves, rugós és ellensúlyos változatokban is megtalálhatja ezt a hasznos kis alkatrészt, ami rézből, bronzból és rozsdamentes anyagokból is készülhet. A legelterjedtebb a hagyományos, ellensúlyos lábszelep, ami az öblös kialakításának köszönhetően a legnagyobb áteresztő képességgel bír, és hála az egyszerű kialakításnak élettartam terén is ez nyújtja a legtöbbet.

Az EUROPA réz rugós lábszelep az egyik legjobb minőségű termékünk, amelyik ipari és mezőgazdaságban használt, nagy nyomás alatt lévő szivattyúk esetében is alkalmazható köszönhetően az erős réz és rozsdamentes anyagokból lévő ötvözetnek, amiből ez készül. Olyan helyekre, ahol más ilyen jellegű kellék nem fér el, az úgynevezett csőlábszelepeket ajánljuk, amelyek a kialakításukból adódóan a legkisebb átmérővel rendelkező csövekben is helytállnak. Ha pedig háztartási használatra és/vagy házi vízműhez keres egy megfelelő alternatívát, akkor tekintse meg a szűrőkosaras lábszelep modelleket, amelyek képesek kiszűrni a nagyobb lebegőszennyeződéseket.


Megosztás másokkal: