VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Készüljön időben a heves áprilisi záporokra! Vásároljon szivattyút az esővíz összegyűjtéséhez!

Nyitólap   »   Blog   »   Készüljön időben a heves áprilisi záporokra! Vásároljon szivattyút az esővíz összegyűjtéséhez!
2019. Január 19.

Készüljön időben a heves áprilisi záporokra! Vásároljon szivattyút az esővíz összegyűjtéséhez!

A hatékony vízfelhasználás és a takarékos megoldások nagy népszerűségnek örvendenek azok körében, akik kerttel rendelkeznek. Korántsem mindegy ugyanis, hogy mekkora összeget kell kifizetni az öntözéshez felhasznált vízért. De mégis milyen megoldást érdemes előnyben részesíteni akkor, ha az esővizet szeretnénk összegyűjteni? Mindenki másra esküszik, ám nem csak az összegyűjtés, hanem természetesen az öntözés terén is kiváló szolgálatot tesznek a szivattyúk.

Vízgyűjtő hordók

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az esővíz összegyűjtésének egyik kedvelt módja a tetőről lecsurgó esővíz hordókkal történő felfogása. Akár egész rendszert is kialakíthatunk, és az egyre kisebb hordók csatlakozhatnak egymáshoz, ezzel a gravitáció erejét felhasználva a minél több csapadék összegyűjtéséhez. Az áprilisi hónapban már mindenképpen megéri ezen gondolkodni, hiszen hamarosan indulnak a kerti munkálatok, amikor a rendszeres és sokszor nagy mennyiségű öntözésről feltétlenül gondoskodni kell.

Esővíz felhasználás a lakásban is

Nem csak az otthont övező környezet estében juthat szerephez az esővíz, hanem az ingatlanon belül is. A megfelelően kiépített rendszernek köszönhetően az esővíz alkalmazható a WC leöblítéséhez, de akár a mosógép üzemeltetéséhez is. Mindehhez természetesen nélkülözhetetlen egy megbízható szivattyú, ami megfelelő módon látja el az érintett rendszert a szükséges mennyiségű esővízzel.

Csökkenő ökológiai lábnyom

Az esővíz hasznosítása mellett egyre többen döntenek, és az anyagiakon túl a környezettudatosság miatt is. Ha nem az ivóvizet pazaroljuk olyan célokra, amelyekre az esővíz is kiválóan megfelelő lehet, azzal csökkenthető ökológiai lábnyomunk és úgy érezhetjük, a magunk szempontjából mindent sikerült megtenni a környezetvédelem és a tudatosság érdekében.

Esővíz a száraz hónapokban is

Az időjárás napjainkban igen kiszámíthatatlan, és amint elmúlnak a téli havazások és esők, gyakran nem jut elegendő nedvesség a kertbe. Ennek hátulütőit sajnos a növények és a kert szépsége láthatják. Érdemes tehát olyan rendszerek kiépítésén gondolkodni, amelyeknek köszönhetően strapabíró és megbízható szivattyúk segítségével kerül felhasználásra az esővíz a kívánt módon és céllal.  



Megosztás másokkal: