VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Merülő szivattyúval az árvizek ellen!

Nyitólap   »   Blog   »   Merülő szivattyúval az árvizek ellen!
2019. Január 6.

Merülő szivattyúval az árvizek ellen!

Noha egyelőre nem kell tartanunk tőle, de nem árt idejében felkészülni a késő téli, kora tavaszi olvadásokra, esőzésekre, és az ezek következtében kialakuló árvizekre. Különösen az ártereken és más, a csapadékvíz sújtotta területeken élők számára okozhat nehéz időszakot a beköszöntő enyhébb időjárás.

Ugyan a tél közepéhez közeledve még kevesek fejében fordulnak meg a tavaszi olvadás okozta károk, jó, ha a kárenyhítést nem halogatod az utolsó pillanatra. Háztulajdonosként – leginkább az érintett területeken – érdemes felkészülni a legrosszabbra, és idejekorán megtenni a szükséges óvintézkedéseket.

Homokzsák, szivattyú és a vagyontárgyak védelme

Az első és legfontosabb feladat a megelőzés. Néhány praktikus trükkel ugyanis akár milliós összegekre rúgó károktól is megkímélheted magadat. Ezeket a fogásokat kövesd az árvízi védekezés során.

A rádió, a televízió, de a helyi internetes hírportálok is jó előre beszámolnak a várható árvizekről. Folyamatosan kövesd a híradásokat, tájékozódj a vízállásokról. Legyen terved, így azonnal cselekedni tudsz, ha a dolgok rosszra fordulnak. Pontosan mérd fel, hogy hová tudod elraktározni a vagyontárgyaidat – különösen az elektronikai eszközeidet – az áradás idejére.

A homokzsákok mindig legyenek a kezed ügyében. Egyrészt gátként védhetik a kerted és a házad, másrészt megakadályozhatják a víz betörését az ajtón át. Helyezd be a dugókat a kádba, a mosdóba és a mosogatóba, így elkerülheted, hogy a víz bejusson a csatornán keresztül.

Ha megtörténik a legrosszabb

Ha az ár olyan erősségű, hogy minden óvintézkedés ellenére bejut az otthonodba, fontos, hogy a lehető leggyorsabban kezd meg a víz eltávolítását. Az árvízkárok minimalizálásának leggyorsabb és leghatékonyabb módja a szivattyú használata.

A víz és az áram nem jó párosítás, ezért a megfelelő érintésvédelem ezeknél az eszközöknél kiemelten fontos kritérium. A merülő szivattyú kiválasztásánál érdemes szem előtt tartanod a valószínűsíthetően víz alá kerülő terület méreteit.

Végül pedig egy utolsó, ám igen megfontolandó tanács. Mindig tartsd szemmel a kiszivattyúzott víz áramlását. Kerüld el a visszafolyást, illetve a további károkozást (például szomszédok).



Megosztás másokkal: