VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Merülő szivattyúval az árvizek ellen!

2019. Január 6.

Merülő szivattyúval az árvizek ellen!

Noha egyelőre nem kell tartanunk tőle, de nem árt idejében felkészülni a késő téli, kora tavaszi olvadásokra, esőzésekre, és az ezek következtében kialakuló árvizekre. Különösen az ártereken és más, a csapadékvíz sújtotta területeken élők számára okozhat nehéz időszakot a beköszöntő enyhébb időjárás.

Ugyan a tél közepéhez közeledve még kevesek fejében fordulnak meg a tavaszi olvadás okozta károk, jó, ha a kárenyhítést nem halogatod az utolsó pillanatra. Háztulajdonosként – leginkább az érintett területeken – érdemes felkészülni a legrosszabbra, és idejekorán megtenni a szükséges óvintézkedéseket.

Homokzsák, szivattyú és a vagyontárgyak védelme

Az első és legfontosabb feladat a megelőzés. Néhány praktikus trükkel ugyanis akár milliós összegekre rúgó károktól is megkímélheted magadat. Ezeket a fogásokat kövesd az árvízi védekezés során.

A rádió, a televízió, de a helyi internetes hírportálok is jó előre beszámolnak a várható árvizekről. Folyamatosan kövesd a híradásokat, tájékozódj a vízállásokról. Legyen terved, így azonnal cselekedni tudsz, ha a dolgok rosszra fordulnak. Pontosan mérd fel, hogy hová tudod elraktározni a vagyontárgyaidat – különösen az elektronikai eszközeidet – az áradás idejére.

A homokzsákok mindig legyenek a kezed ügyében. Egyrészt gátként védhetik a kerted és a házad, másrészt megakadályozhatják a víz betörését az ajtón át. Helyezd be a dugókat a kádba, a mosdóba és a mosogatóba, így elkerülheted, hogy a víz bejusson a csatornán keresztül.

Ha megtörténik a legrosszabb

Ha az ár olyan erősségű, hogy minden óvintézkedés ellenére bejut az otthonodba, fontos, hogy a lehető leggyorsabban kezd meg a víz eltávolítását. Az árvízkárok minimalizálásának leggyorsabb és leghatékonyabb módja a szivattyú használata.

A víz és az áram nem jó párosítás, ezért a megfelelő érintésvédelem ezeknél az eszközöknél kiemelten fontos kritérium. A merülő szivattyú kiválasztásánál érdemes szem előtt tartanod a valószínűsíthetően víz alá kerülő terület méreteit.

Végül pedig egy utolsó, ám igen megfontolandó tanács. Mindig tartsd szemmel a kiszivattyúzott víz áramlását. Kerüld el a visszafolyást, illetve a további károkozást (például szomszédok).Megosztás másokkal: