VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Mit érdemes tudni szivattyúvásárlás előtt?

2018. December 15.

Mit érdemes tudni szivattyúvásárlás előtt?

A szivattyú a kertes házzal rendelkezők számára nélkülözhetetlennek bizonyul. Különösen így van ez akkor, ha az ingatlan elhelyezkedéséből vagy akár kialakításából adódóan hajlamos a nedvesedésre. Vannak tipikusan olyan helyiségek, amelyek gyakran átnedvesednek és az árvíz is sokkal inkább érintheti azokat. Ezek esetében a megfelelő minőségben rendelkezésre álló szivattyú nélkülözhetetlen.

Félre az egészségügyi kockázatokkal!

A nedves helyiségekkel nem csak az a probléma, hogy azok használhatóságukban csorbát szenvednek, hanem az egészségügyi kockázatok is mindenképpen szót érdemelnek. A dohos szag a legtöbbször penészesedéssel jár együtt, ami számos betegséget okozhat. Az ilyen ingatlanokban élők allergiás panaszokra lehetnek figyelmesek, de akár az asztma vagy a visszatérő felső-légúti megbetegedések is előfordulhatnak az érintetteknél. Nagyon fontos tehát, hogy befektessünk egy szivattyúvásárlásba, aminek segítségével bármikor kiszivattyúzhatjuk az árvíz, vagy például a nagy esőzések után előforduló vízmennyiséget.

Manuális vagy automatikus pumpálás?

Bár a manuális változatok olcsóbban elérhetőek, de a kényelem szempontjából mindenképpen megéri az automata (úszókapcsolós) szivattyú mellett letenni a voksot. A korszerű rendszerrel működő berendezés beállítható, hogy csak időnként pumpálja a vizet, ezzel energiát is megspórolva. A motor erősségére is célszerű figyelmet fordítani, hiszen azon múlik, hogy egyszerre mennyi vizet képes a pincéből kiszivattyúzni.

Nem mindegy, hogy elbánik-e a szennyeződéssel!

Ha árvízről vagy például a medence kitakarításáról van szó a szezon előtti időszakban, korántsem mindegy, hogy a szivattyú elbánik-e az esetleges darabos (szuszpendált) szennyeződésekkel. Ma már beszerezhetőek kifejezetten olyan darabok, amelyek a szuszpendált törmelékkel is elbánnak, és nem kell tartani esetükben a szivattyú rendszerének sérüléseitől.

A szivattyúk természetesen nem csak akkor tesznek jó szolgálatot, ha áradásról van szó, hanem a kertben is hasznos lehet a megfelelő típus. Automata öntözőrendszerrel gondoskodhatunk a kert távoli részeinek öntözéséről is, de amedence vagy a kerti tó kapcsán is fontos szerep juthat a szivattyúknak.Megosztás másokkal: