VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Mit érdemes tudni szivattyúvásárlás előtt?

Nyitólap   »   Blog   »   Mit érdemes tudni szivattyúvásárlás előtt?
2018. December 15.

Mit érdemes tudni szivattyúvásárlás előtt?

A szivattyú a kertes házzal rendelkezők számára nélkülözhetetlennek bizonyul. Különösen így van ez akkor, ha az ingatlan elhelyezkedéséből vagy akár kialakításából adódóan hajlamos a nedvesedésre. Vannak tipikusan olyan helyiségek, amelyek gyakran átnedvesednek és az árvíz is sokkal inkább érintheti azokat. Ezek esetében a megfelelő minőségben rendelkezésre álló szivattyú nélkülözhetetlen.

Félre az egészségügyi kockázatokkal!

A nedves helyiségekkel nem csak az a probléma, hogy azok használhatóságukban csorbát szenvednek, hanem az egészségügyi kockázatok is mindenképpen szót érdemelnek. A dohos szag a legtöbbször penészesedéssel jár együtt, ami számos betegséget okozhat. Az ilyen ingatlanokban élők allergiás panaszokra lehetnek figyelmesek, de akár az asztma vagy a visszatérő felső-légúti megbetegedések is előfordulhatnak az érintetteknél. Nagyon fontos tehát, hogy befektessünk egy szivattyúvásárlásba, aminek segítségével bármikor kiszivattyúzhatjuk az árvíz, vagy például a nagy esőzések után előforduló vízmennyiséget.

Manuális vagy automatikus pumpálás?

Bár a manuális változatok olcsóbban elérhetőek, de a kényelem szempontjából mindenképpen megéri az automata (úszókapcsolós) szivattyú mellett letenni a voksot. A korszerű rendszerrel működő berendezés beállítható, hogy csak időnként pumpálja a vizet, ezzel energiát is megspórolva. A motor erősségére is célszerű figyelmet fordítani, hiszen azon múlik, hogy egyszerre mennyi vizet képes a pincéből kiszivattyúzni.

Nem mindegy, hogy elbánik-e a szennyeződéssel!

Ha árvízről vagy például a medence kitakarításáról van szó a szezon előtti időszakban, korántsem mindegy, hogy a szivattyú elbánik-e az esetleges darabos (szuszpendált) szennyeződésekkel. Ma már beszerezhetőek kifejezetten olyan darabok, amelyek a szuszpendált törmelékkel is elbánnak, és nem kell tartani esetükben a szivattyú rendszerének sérüléseitől.

A szivattyúk természetesen nem csak akkor tesznek jó szolgálatot, ha áradásról van szó, hanem a kertben is hasznos lehet a megfelelő típus. Automata öntözőrendszerrel gondoskodhatunk a kert távoli részeinek öntözéséről is, de amedence vagy a kerti tó kapcsán is fontos szerep juthat a szivattyúknak.



Megosztás másokkal: