VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan használják a szivattyúkat az életek megmentésében?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan használják a szivattyúkat az életek megmentésében?
2018. Szeptember 20.

Hogyan használják a szivattyúkat az életek megmentésében?

Ha a szivattyúk témája kerül szóba, akkor sokan azonnal a kertben vagy a háztartásban használatos típusokra gondolunk. Kétségtelen, hogy árvíz idején, vagy a kerti locsolással összefüggésben nélkülözhetetlen a korszerű eszköz, de szerepe ennél sokkal szélesebb skálát ölel fel. A kórházakban, sőt, az elmaradott országokban is gyakran esik a választás a szivattyúk kínálta lehetőségekre.

Friss vizet mindenkinek!

Napjainkban minden korábbinál többet hallani az ivóvíz szűkösségéről. Ebből például Európában nem sokat érzékelünk, de a világ más területein az emberek sokszor nem jutnak elegendő, tiszta, biztonságosan fogyasztható ivóvízhez. Ennek hiányában kénytelenek akár a szennyezett vizet is elfogyasztani, ami azonban számos egészségügyi kockázatot hordoz magában. A koszos víztől enyhébb esetben hasmenést lehet kapni, de a tífusz és a kolera is valós veszélyek. A búvárszivattyúk használatával a kutakból biztonságosan hozható a felszínre az ivóvíz, amivel csökkenthető a szennyezett víz fogyasztásából eredő elhalálozások száma.

Szívműtétektől a koraszülöttek életben tartásáig

A korszerű, megfelelő mérettel rendelkező szivattyúk az egészségügyben is fontos szerepet játszanak. Legyen szó akár légzési problémákról, akár a szívbetegségek jelentette kockázatokról, ma már lehetséges a betegségek ellenére is az élet meghosszabbítása. A koraszülött csecsemők életben tartásához és lélegeztetéséhez szintén fontos szerepet töltenek be a szivattyúk. Ma már olyan műtéteket is rutinszerűen végeznek el, melyek során a szívnek a keringésből való kiiktatására van szükség. Ilyenkor szintén szivattyúk segítségével oldják meg, hogy a szívműtét ideje alatt is megfelelő mennyiségű oxigénhez jusson minden sejt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a technológiák a területen is folyamatosan fejlődnek, így a szivattyúk minden valószínűség szerint további szerepeket is vállalnak majd az egészségügyben. Az emberi életek megmentésének szolgálatába állítva a tudományt olyan végeredmények és korszerű megoldások születhetnek, melyekről tíz-húsz évvel ezelőtt még csak nem is álmodhattunk. Érdemes figyelemmel követni a technikai újdonságokat, hiszen néha egészen meglepő területeken kerülnek bevetésre a szivattyúk, melyeket ugyan más méretben és funkcióval, de jól ismerünk akár saját kertünkből, háztartásunkból is.



Megosztás másokkal: