VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan használják a szivattyúkat az életek megmentésében?

2018. Szeptember 20.

Hogyan használják a szivattyúkat az életek megmentésében?

Ha a szivattyúk témája kerül szóba, akkor sokan azonnal a kertben vagy a háztartásban használatos típusokra gondolunk. Kétségtelen, hogy árvíz idején, vagy a kerti locsolással összefüggésben nélkülözhetetlen a korszerű eszköz, de szerepe ennél sokkal szélesebb skálát ölel fel. A kórházakban, sőt, az elmaradott országokban is gyakran esik a választás a szivattyúk kínálta lehetőségekre.

Friss vizet mindenkinek!

Napjainkban minden korábbinál többet hallani az ivóvíz szűkösségéről. Ebből például Európában nem sokat érzékelünk, de a világ más területein az emberek sokszor nem jutnak elegendő, tiszta, biztonságosan fogyasztható ivóvízhez. Ennek hiányában kénytelenek akár a szennyezett vizet is elfogyasztani, ami azonban számos egészségügyi kockázatot hordoz magában. A koszos víztől enyhébb esetben hasmenést lehet kapni, de a tífusz és a kolera is valós veszélyek. A búvárszivattyúk használatával a kutakból biztonságosan hozható a felszínre az ivóvíz, amivel csökkenthető a szennyezett víz fogyasztásából eredő elhalálozások száma.

Szívműtétektől a koraszülöttek életben tartásáig

A korszerű, megfelelő mérettel rendelkező szivattyúk az egészségügyben is fontos szerepet játszanak. Legyen szó akár légzési problémákról, akár a szívbetegségek jelentette kockázatokról, ma már lehetséges a betegségek ellenére is az élet meghosszabbítása. A koraszülött csecsemők életben tartásához és lélegeztetéséhez szintén fontos szerepet töltenek be a szivattyúk. Ma már olyan műtéteket is rutinszerűen végeznek el, melyek során a szívnek a keringésből való kiiktatására van szükség. Ilyenkor szintén szivattyúk segítségével oldják meg, hogy a szívműtét ideje alatt is megfelelő mennyiségű oxigénhez jusson minden sejt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a technológiák a területen is folyamatosan fejlődnek, így a szivattyúk minden valószínűség szerint további szerepeket is vállalnak majd az egészségügyben. Az emberi életek megmentésének szolgálatába állítva a tudományt olyan végeredmények és korszerű megoldások születhetnek, melyekről tíz-húsz évvel ezelőtt még csak nem is álmodhattunk. Érdemes figyelemmel követni a technikai újdonságokat, hiszen néha egészen meglepő területeken kerülnek bevetésre a szivattyúk, melyeket ugyan más méretben és funkcióval, de jól ismerünk akár saját kertünkből, háztartásunkból is.Megosztás másokkal: