VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az öntözés és az öntözőrendszerek evolúciója

2018. Szeptember 17.

Az öntözés és az öntözőrendszerek evolúciója

A korszerű öntözőrendszerek használata ma már teljesen természetesnek számít, és a megfelelő technológia alkalmazásával bármely földterületet gond nélkül el lehet látni vízzel. Nem mindig volt ez azonban így, és a korai társadalmakban a városok kialakulása kifejezetten a víz, a folyók és tavak közelségéhez volt kötve.

8000 éves múlt az öntözésben

Az öntözés története régmúlt időkre nyúlik vissza. A régészeti leletek alapján elmondható, hogy a Közel-Keleten és Dél-Amerikában már körülbelül nyolcezer évvel ezelőtt is léteztek öntözőcsatornák. Mezopotámia szerepe azonban kétségkívül mérvadó a témát illetően, hiszen nem csak kútrendszereket, hanem csatornázás terén is újszerű megoldásokat alkalmaztak.

Cél a mezőgazdaság fejlesztése

Mivel az 1700-as években drasztikusan növekedett Európa lakosságának száma, így a mezőgazdaságnak is követnie kellett ezt a fejlődést, már csak az élelmiszerrel való ellátás apropóján is. Egyre elterjedtebbé vált a vetésforgó alkalmazása, az állattenyésztés korszerűsítése, a műtrágya alkalmazása és persze a korszerű gépek használata. Mindezeknek köszönhetően jelentősen növelhető volt a termelékenység, és a vetésforgónak hála a föld sem merült ki azonnal.

Csepegtetéstől a modern szivattyúkig

Az 1960-as években vezették be a csepegtető öntözési rendszert, amivel kisebb mennyiségű víz is elegendő volt a növények számára, hiszen célirányosan került az a gyökerekhez. Napjainkra olyan korszerű öntözőrendszerek alakultak ki, amelyek működéséhez nélkülözhetetlen a szivattyú alkalmazása. Nem csak mezőgazdasági méretekben igaz ez, hanem akkor is, ha a konyhakert öntözéséről van szó, vagy a kerti gyep vízzel való ellátásáról.

S hogy mégis mi alapján érdemes szivattyút választani? A kínálat minden korábbinál szélesebb, és így laikusként sokan hajlamosak elveszni a választékban. Az ismert, már bizonyított márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, hiszen ezek olyan korszerű technológiát alkalmaznak, ami garantáltan hosszú távon szolgálja majd kényelmünket. A szivattyú egyébként akkor is jó szolgálatot tesz, ha az árvíz utáni károk enyhítéséről, vagy például a kerti tó és a medence tisztításáról van szó. A megfelelő berendezések akár online is elérhetőek, méghozzá a bolti áraknál kedvezőbben. Biztosítsa növényei számára a szükséges nedvességet megbízható szivattyú márkákkal!Megosztás másokkal: