VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az öntözés és az öntözőrendszerek evolúciója

2018. Szeptember 17.

Az öntözés és az öntözőrendszerek evolúciója

A korszerű öntözőrendszerek használata ma már teljesen természetesnek számít, és a megfelelő technológia alkalmazásával bármely földterületet gond nélkül el lehet látni vízzel. Nem mindig volt ez azonban így, és a korai társadalmakban a városok kialakulása kifejezetten a víz, a folyók és tavak közelségéhez volt kötve.

8000 éves múlt az öntözésben

Az öntözés története régmúlt időkre nyúlik vissza. A régészeti leletek alapján elmondható, hogy a Közel-Keleten és Dél-Amerikában már körülbelül nyolcezer évvel ezelőtt is léteztek öntözőcsatornák. Mezopotámia szerepe azonban kétségkívül mérvadó a témát illetően, hiszen nem csak kútrendszereket, hanem csatornázás terén is újszerű megoldásokat alkalmaztak.

Cél a mezőgazdaság fejlesztése

Mivel az 1700-as években drasztikusan növekedett Európa lakosságának száma, így a mezőgazdaságnak is követnie kellett ezt a fejlődést, már csak az élelmiszerrel való ellátás apropóján is. Egyre elterjedtebbé vált a vetésforgó alkalmazása, az állattenyésztés korszerűsítése, a műtrágya alkalmazása és persze a korszerű gépek használata. Mindezeknek köszönhetően jelentősen növelhető volt a termelékenység, és a vetésforgónak hála a föld sem merült ki azonnal.

Csepegtetéstől a modern szivattyúkig

Az 1960-as években vezették be a csepegtető öntözési rendszert, amivel kisebb mennyiségű víz is elegendő volt a növények számára, hiszen célirányosan került az a gyökerekhez. Napjainkra olyan korszerű öntözőrendszerek alakultak ki, amelyek működéséhez nélkülözhetetlen a szivattyú alkalmazása. Nem csak mezőgazdasági méretekben igaz ez, hanem akkor is, ha a konyhakert öntözéséről van szó, vagy a kerti gyep vízzel való ellátásáról.

S hogy mégis mi alapján érdemes szivattyút választani? A kínálat minden korábbinál szélesebb, és így laikusként sokan hajlamosak elveszni a választékban. Az ismert, már bizonyított márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, hiszen ezek olyan korszerű technológiát alkalmaznak, ami garantáltan hosszú távon szolgálja majd kényelmünket. A szivattyú egyébként akkor is jó szolgálatot tesz, ha az árvíz utáni károk enyhítéséről, vagy például a kerti tó és a medence tisztításáról van szó. A megfelelő berendezések akár online is elérhetőek, méghozzá a bolti áraknál kedvezőbben. Biztosítsa növényei számára a szükséges nedvességet megbízható szivattyú márkákkal!Megosztás másokkal: