VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Mire való a visszacsapó szelep?

2018. Július 1.

Mire való a visszacsapó szelep?

Ugyan a visszacsapó szelep alap járaton egy egyszerű szerelvény, a funkciója mégis prioritást élvez. A rendszerbe szerelve az a feladata, hogy a közeg áramlását egy, azonos irányba terelje és biztosítsa. Akkor van tehát jelentősége, ha adott rendszeren belül lényeges, hogy az áramlás egy irányba történjen. A szelep segítségével ez könnyedén megoldható, minimális áramlási veszteséggel.

Az áramló közeg milyensége határozza meg a szerelvény konkrét típusát. Ilyen értelemben léteznek tiszta vízhez, szennyvízhez, levegőhöz vagy különleges közegekhez optimalizált variációk.

A szennyvíz áramoltatásáért kezeskedő szerelvény feladata nagy esők idején, vagy dugulás esetén (amikor az eltömődött csatornarendszernek hála a tisztítatlan víz eláraszthatja a pincét, házat, telket stb.) a katasztrófa megakadályozása. A szelep, beszerelése után képes meggátolni a szennyvíz ellenkező irányú áramlását.Megosztás másokkal: