VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Mire való a visszacsapó szelep?

2018. Július 1.

Mire való a visszacsapó szelep?

Ugyan a visszacsapó szelep alap járaton egy egyszerű szerelvény, a funkciója mégis prioritást élvez. A rendszerbe szerelve az a feladata, hogy a közeg áramlását egy, azonos irányba terelje és biztosítsa. Akkor van tehát jelentősége, ha adott rendszeren belül lényeges, hogy az áramlás egy irányba történjen. A szelep segítségével ez könnyedén megoldható, minimális áramlási veszteséggel.

Az áramló közeg milyensége határozza meg a szerelvény konkrét típusát. Ilyen értelemben léteznek tiszta vízhez, szennyvízhez, levegőhöz vagy különleges közegekhez optimalizált variációk.

A szennyvíz áramoltatásáért kezeskedő szerelvény feladata nagy esők idején, vagy dugulás esetén (amikor az eltömődött csatornarendszernek hála a tisztítatlan víz eláraszthatja a pincét, házat, telket stb.) a katasztrófa megakadályozása. A szelep, beszerelése után képes meggátolni a szennyvíz ellenkező irányú áramlását.Megosztás másokkal: