VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A lisszaboni Oriente Múzeum és a szivattyúk kapcsolata

2018. Július 1.

A lisszaboni Oriente Múzeum és a szivattyúk kapcsolata

Lisszabon egyre gyakrabban szerepel a turisták úti céljai között. Portugália fővárosa az év bármely időszakában remek választásnak bizonyul, és különleges hangulatánál fogva életre szóló élményt jelent. A város szépsége azonban csak egy érv, amely miatt egyre többen teszik le a voksot mellette, hiszen a tenger közelsége és a megfizethető árak is igen vonzónak számítanak.  


Lisszaboni látnivalók
 

Lisszabon szűk, kockakővel borított utcái hosszas városnézésre ösztönöznek, a francia-erkélyek és azok öntöttvas korlátai pedig tökéletesen illeszkednek a Bairro Alto negyed hangulatához. A városban a szintkülönbségek áthidalására egyébként több helyen is találkozhatunk felvonókkal. A Carmo téren megtalálható lift már 1901-es megépülése óta igazi turista-látványosságnak számít, hiszen tetejéről fenséges panoráma nyílik a belvárosra. S ha már a magas helyeket keressük, akkor nem érdemes kihagyni a Szent György várat sem, amely Lisszabon legnagyobb történelmi nevezetességének számít. Az Ulysses-toronyból periszkóp segítségével 360 fokos panoráma tárulhat elénk.

 

Ázsiai kultúra 7000 négyzetméteren  

A budapestiek egy hasonlóságot biztosan felfedezhetnek Lisszabonban, mégpedig a sárga villamosokat. A 28-as villamosra szállva a város legszebb részein gurulhatunk végig. A kultúra és a történelmi leletek iránt érdeklődők is megtalálhatják számításukat a városban, hiszen több múzeum közül is válogathatnak. A lisszaboni Orient Múzeum 2008-ban nyitotta meg kapuit, és már az első évben 120 ezer látogató kereste fel területét. A múzeumban az ázsiai kultúra Portugáliában való jelenlétével ismerkedhet meg a nagyérdemű. A múzeum épületét egyébként egy 1930-as évekbeli tőkehalraktár átalakításával hozták létre, és teljes területe 7000 négyzetméter, sőt 400 férőhelyes konferenciateremmel is rendelkezik, sőt, üzletek és étterem is megtalálhatóak területén. A Museu do Oriente több mint 11 ezer kiállítási tárggyal várja a látogatókat, akik időről-időre érkeznek is szép számmal. Annak érdekében, hogy a kiállítási tárgyak tökéletes állapotban maradjanak meg, nélkülözhetetlen a megfelelő belső mikroklíma kialakítása. Ebben nyújtanak segítséget azok a szivattyúk, amelyek a Xylem gyártásából láttak napvilágot.

 

Szivattyúkkal a történelmi nevezetességekért  

A pályázati úton kialakított rendszer gondoskodik arról, hogy a meleg és a hideg víz megfelelően áramoljon, és ezzel a fűtési és légkondicionáló berendezések optimálisan működjenek. Ezek a szivattyúk egyébként nem csak a múzeumok speciális környezetére lettek kitalálva, hanem eredményesen alkalmazzák azokat az iparban, a mezőgazdaságban, sőt, magánszemélyek is gyakran döntenek mellette. A gazdaságosan és hatékonyan működő megoldásnak hála a kiállítási tárgyak tökéletes állapotban maradnak meg az utókornak. A szivattyúk szekvenciális működését egyébként mikroprocesszorok szabályozzák. A szabályozó rendszer beállítja az átfolyási sebességet, melyet akár kiemelt igényeknek megfelelően is tudnak alakítani. A Lowara márka már számtalanszor bebizonyította, hogy kimagasló minőséget képvisel, és időtállóan képes gondoskodni feladatainak ellátásáról.

 

A múzeum számára kiemelt jelentőséggel bírt az, hogy a megbízhatóságon túl könnyen karban lehessen tartani a berendezéseket. Az évszázadok történelmét magukban rejtő helyiségek kifogástalan páratartalmát és hőmérsékletét tehát olyan korszerű megoldás biztosítja, amelyet más területeken is eredményesen alkalmazhatnak a szakemberek. Megosztás másokkal: