VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A lisszaboni Oriente Múzeum és a szivattyúk kapcsolata

Nyitólap   »   Blog   »   A lisszaboni Oriente Múzeum és a szivattyúk kapcsolata
2018. Július 1.

A lisszaboni Oriente Múzeum és a szivattyúk kapcsolata

Lisszabon egyre gyakrabban szerepel a turisták úti céljai között. Portugália fővárosa az év bármely időszakában remek választásnak bizonyul, és különleges hangulatánál fogva életre szóló élményt jelent. A város szépsége azonban csak egy érv, amely miatt egyre többen teszik le a voksot mellette, hiszen a tenger közelsége és a megfizethető árak is igen vonzónak számítanak.  


Lisszaboni látnivalók
 

Lisszabon szűk, kockakővel borított utcái hosszas városnézésre ösztönöznek, a francia-erkélyek és azok öntöttvas korlátai pedig tökéletesen illeszkednek a Bairro Alto negyed hangulatához. A városban a szintkülönbségek áthidalására egyébként több helyen is találkozhatunk felvonókkal. A Carmo téren megtalálható lift már 1901-es megépülése óta igazi turista-látványosságnak számít, hiszen tetejéről fenséges panoráma nyílik a belvárosra. S ha már a magas helyeket keressük, akkor nem érdemes kihagyni a Szent György várat sem, amely Lisszabon legnagyobb történelmi nevezetességének számít. Az Ulysses-toronyból periszkóp segítségével 360 fokos panoráma tárulhat elénk.

 

Ázsiai kultúra 7000 négyzetméteren  

A budapestiek egy hasonlóságot biztosan felfedezhetnek Lisszabonban, mégpedig a sárga villamosokat. A 28-as villamosra szállva a város legszebb részein gurulhatunk végig. A kultúra és a történelmi leletek iránt érdeklődők is megtalálhatják számításukat a városban, hiszen több múzeum közül is válogathatnak. A lisszaboni Orient Múzeum 2008-ban nyitotta meg kapuit, és már az első évben 120 ezer látogató kereste fel területét. A múzeumban az ázsiai kultúra Portugáliában való jelenlétével ismerkedhet meg a nagyérdemű. A múzeum épületét egyébként egy 1930-as évekbeli tőkehalraktár átalakításával hozták létre, és teljes területe 7000 négyzetméter, sőt 400 férőhelyes konferenciateremmel is rendelkezik, sőt, üzletek és étterem is megtalálhatóak területén. A Museu do Oriente több mint 11 ezer kiállítási tárggyal várja a látogatókat, akik időről-időre érkeznek is szép számmal. Annak érdekében, hogy a kiállítási tárgyak tökéletes állapotban maradjanak meg, nélkülözhetetlen a megfelelő belső mikroklíma kialakítása. Ebben nyújtanak segítséget azok a szivattyúk, amelyek a Xylem gyártásából láttak napvilágot.

 

Szivattyúkkal a történelmi nevezetességekért  

A pályázati úton kialakított rendszer gondoskodik arról, hogy a meleg és a hideg víz megfelelően áramoljon, és ezzel a fűtési és légkondicionáló berendezések optimálisan működjenek. Ezek a szivattyúk egyébként nem csak a múzeumok speciális környezetére lettek kitalálva, hanem eredményesen alkalmazzák azokat az iparban, a mezőgazdaságban, sőt, magánszemélyek is gyakran döntenek mellette. A gazdaságosan és hatékonyan működő megoldásnak hála a kiállítási tárgyak tökéletes állapotban maradnak meg az utókornak. A szivattyúk szekvenciális működését egyébként mikroprocesszorok szabályozzák. A szabályozó rendszer beállítja az átfolyási sebességet, melyet akár kiemelt igényeknek megfelelően is tudnak alakítani. A Lowara márka már számtalanszor bebizonyította, hogy kimagasló minőséget képvisel, és időtállóan képes gondoskodni feladatainak ellátásáról.

 

A múzeum számára kiemelt jelentőséggel bírt az, hogy a megbízhatóságon túl könnyen karban lehessen tartani a berendezéseket. Az évszázadok történelmét magukban rejtő helyiségek kifogástalan páratartalmát és hőmérsékletét tehát olyan korszerű megoldás biztosítja, amelyet más területeken is eredményesen alkalmazhatnak a szakemberek. 



Megosztás másokkal: