VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A világ legvadabb vízicsúszdái

Nyitólap   »   Blog   »   A világ legvadabb vízicsúszdái
2018. Június 21.

A világ legvadabb vízicsúszdái

A nyár a fürdőzés időszaka, amikor legtöbben szívesen keressük fel a hazai és külföldi élményfürdőket. Már hazánkban is szép számmal megtalálhatóak azok a csúszdaparkok, ahol izgalmas vagy éppen félelmetes élményben lehet részünk.Tény azonban, hogy a magyar csúszdák fel sem vehetik a versenyt azokkal a típusokkal, amelyek a világ legmenőbb élményfürdőiben találhatóak meg. Cikkünkben néhány kifejezetten vad csúszdát veszünk górcső alá, amelyek garantálják az adrenalin löketet.

Szabadesés és 41 méteres magasság

Őrületes sebesség, szabadesés és egy 400 láb hosszú hurok is jellemzik azt a csúszdát, amely a Noé bárkája aquapark fő látványosságának számít. Kezdő csúszdázóknak biztosan nem ajánlott, és valljuk be őszintén, gyomor is kell hozzá, hogy az ebédre elfogyasztottak valóban bent is maradjanak egy ilyen őrült száguldás után. A Wisconsin államban megtalálható komplexum mellett például Kansas City-ben is különleges élmények várják a csúszdázás szerelmeseit. A 168 láb magas csúszdával a brazíliai Insano csúszda veszi fel a versenyt, amely Fortalezában található meg. A bátor jelentkezők 41 méter magasról indulnak, és mindössze 4-5 másodperc elég ahhoz, hogy a medencébe csobbanjanak. Akár a 105 km/órás sebesség is elérhető a csúszdán.

Cápák a medencében

Dubai nem csak a pompájáról és a hatalmas épületeiről híres, hanem bizony az ott megtalálható komplexumok megálmodói pontosan tudják azt is, miként lehet bevonzani a turistákat. Atlantis de Palm luxusüdülőhelyén ugyanis az Aquaventure aquapark extrém csúszdával várja az érdeklődőket. A látogatók cápákkal teli medencében úszhatnak, és egy igencsak meredek csúszdát is kipróbálhatnak. Ehhez persze hozzájön a festői környezet is, mely garantálja a felejthetetlen élményt. Floridában az Agymosás névre hallgató csúszdán egyszerre négy ember helyezkedhet el egy hatalmas úszógumin, és egy sötét, kanyargós tölcséren át csúszhatnak le 53 láb magasról. A mesés Bahama-szigeteken pedig olyan aquapark is megtalálható, ahol egy szűk csúszdán érkeznek a vendégek egy alagútba, amely tulajdonképpen egy cápákkal teli medencébe van beépítve.

Kínálat tehát bőségesen akad azok számára, akik extrém csúszdázással szeretnék feltornázni pulzusukat. Kezdőként arra azért célszerű vigyázni, hogy ne azonnal a legvadabb csúszdával indítsunk, hanem fokozatosan szoktassuk magunkat a félelmetes és ugyanakkor rendkívül szórakoztató és izgalmas élményekhez.



Megosztás másokkal: