VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Hasznos útmutató a búvárszivattyúk vásárlásához!

2018. Május 4.

Hasznos útmutató a búvárszivattyúk vásárlásához!

A búvárszivattyú, miként nevéből is adódik, teljesen víz alá süllyeszthető készülék, és segítségével szennyvizet, a medence vizét, vagy például a kútból a tiszta vizet átemelhetjük, kiszivattyúzhatjuk. A vásárlás során a márkát, az egyéni igényeket, vagy például a felhasználás módját is érdemes szem előtt tartani. Cikkünkben néhány hasznos információval igyekszünk szolgálni a búvárszivattyú vásárlás előtt állóknak.

Felhasználási célok

S hogy milyen célra használják a leggyakrabban tulajdonosaik ezt a szivattyú típust? Az egészséges, mindig zöldellő, vagy éppen termést hozó kert egyik alapvető jellemzője, hogy mindig el van látva a megfelelő mennyiségű nedvességgel. Az öntözés során alkalmazott búvárszivattyú akkor is megállja a helyét, ha a kerti kútból szeretnénk vizet nyerni. A megoldást sokan választják, hiszen ilyen módon pénzt lehet megtakarítani. Akár nagy mélységből is kinyerhető segítségével a víz, melyet öntözésre vagy háztartási felhasználásra is alkalmazhatunk.

Háztartási és ipari felhasználás

A tavaszi hónapokban az ártéri területeken sokan szembesülnek az árvíz problémájával. A pincékben, vagy a garázsokban gyakran okoz gondot a szennyeződésekkel teli víz. Ilyenkor is érdemes a búvárszivattyú előnyei mellett letenni a voksot. A háztartásokban történő felhasználáson túl az iparban is alkalmazzák a megfelelő méretekkel és kapacitással rendelkező szivattyúkat.

Minőség és márkák

A piaci kínálat egyébként egyre szélesebb, és sokan nem tudják, hogy a márkák közül melyiket érdemes előnyben részesíteni. A Grundfos legalább olyan jó döntés, mint a Pentax, mely utóbb szintén általános célú felhasználásra javasolt. Az OIFT búvárszivattyú kialakításánál fogva a csőkutakhoz terén remek választás, a Wilo-Drain pedig számtalanszor bizonyított már árvíz kapcsán, így árvízveszély esetén ez lehet a megfelelő segítőtárs.

Választási szempontok

Amennyiben egy korábban használt szivattyút szeretnénk lecserélni, akkor érdemes annak jellemzőit ismerni. Nem mindegy, hogy milyen úszókapcsoló társul a készülékhez, természetesen a szivattyúzni kívánt folyadék viszkozitása is döntő lehet. Nem mindegy ugyanis, hogy tiszta vizet szeretnénk szivattyúzni, vagy hordalékkal, törmelékkel teli szennyvizet. Ezen felül a szivattyú teljesítménye, a vele elérhető szivattyúzási távolság sem elhanyagolható. Ha mindezek ismeretében és átgondolásával hozunk döntést, akkor garantáltan olyan készülékkel gazdagodhatunk, amely jó szolgálatot tesz hosszú éveken át.Megosztás másokkal: