VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hasznos útmutató a búvárszivattyúk vásárlásához!

2018. Május 4.

Hasznos útmutató a búvárszivattyúk vásárlásához!

A búvárszivattyú, miként nevéből is adódik, teljesen víz alá süllyeszthető készülék, és segítségével szennyvizet, a medence vizét, vagy például a kútból a tiszta vizet átemelhetjük, kiszivattyúzhatjuk. A vásárlás során a márkát, az egyéni igényeket, vagy például a felhasználás módját is érdemes szem előtt tartani. Cikkünkben néhány hasznos információval igyekszünk szolgálni a búvárszivattyú vásárlás előtt állóknak.

Felhasználási célok

S hogy milyen célra használják a leggyakrabban tulajdonosaik ezt a szivattyú típust? Az egészséges, mindig zöldellő, vagy éppen termést hozó kert egyik alapvető jellemzője, hogy mindig el van látva a megfelelő mennyiségű nedvességgel. Az öntözés során alkalmazott búvárszivattyú akkor is megállja a helyét, ha a kerti kútból szeretnénk vizet nyerni. A megoldást sokan választják, hiszen ilyen módon pénzt lehet megtakarítani. Akár nagy mélységből is kinyerhető segítségével a víz, melyet öntözésre vagy háztartási felhasználásra is alkalmazhatunk.

Háztartási és ipari felhasználás

A tavaszi hónapokban az ártéri területeken sokan szembesülnek az árvíz problémájával. A pincékben, vagy a garázsokban gyakran okoz gondot a szennyeződésekkel teli víz. Ilyenkor is érdemes a búvárszivattyú előnyei mellett letenni a voksot. A háztartásokban történő felhasználáson túl az iparban is alkalmazzák a megfelelő méretekkel és kapacitással rendelkező szivattyúkat.

Minőség és márkák

A piaci kínálat egyébként egyre szélesebb, és sokan nem tudják, hogy a márkák közül melyiket érdemes előnyben részesíteni. A Grundfos legalább olyan jó döntés, mint a Pentax, mely utóbb szintén általános célú felhasználásra javasolt. Az OIFT búvárszivattyú kialakításánál fogva a csőkutakhoz terén remek választás, a Wilo-Drain pedig számtalanszor bizonyított már árvíz kapcsán, így árvízveszély esetén ez lehet a megfelelő segítőtárs.

Választási szempontok

Amennyiben egy korábban használt szivattyút szeretnénk lecserélni, akkor érdemes annak jellemzőit ismerni. Nem mindegy, hogy milyen úszókapcsoló társul a készülékhez, természetesen a szivattyúzni kívánt folyadék viszkozitása is döntő lehet. Nem mindegy ugyanis, hogy tiszta vizet szeretnénk szivattyúzni, vagy hordalékkal, törmelékkel teli szennyvizet. Ezen felül a szivattyú teljesítménye, a vele elérhető szivattyúzási távolság sem elhanyagolható. Ha mindezek ismeretében és átgondolásával hozunk döntést, akkor garantáltan olyan készülékkel gazdagodhatunk, amely jó szolgálatot tesz hosszú éveken át.Megosztás másokkal: