VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A szennyvízkezelés tisztítási folyamata

2018. Április 28.

A szennyvízkezelés tisztítási folyamata

Az újrahasznosítás és a környezettudatosság napjainkban minden korábbinál keresettebb témák, hiszen bolygónk készletei sok tekintetben végesek. Nincs ez másként akkor sem, ha a háztartásokban felhasznált vízről van szó. Nem véletlen, hogy manapság már kifejezetten olyan üzemek is vannak, amelyek sótalanítással foglalkoznak, és így igyekeznek előállítani fogyasztásra alkalmas vizet. Világszerte egyre több helyen megtalálhatóak a szennyvíz tisztításával foglalkozó komplexumok is. Cikkünkben az ez utóbbiakban zajló folyamatoknak igyekszünk utánajárni.

Szennyvízkezelés lépésről lépésre

A háztartásokból a szennyvíz csöveken keresztül, búvárszivattyúk használatán át érkezik meg a szennyvíztisztító telepre, ahol több lépcsőn keresztül történik annak szűrése, tisztítása. Elsőként úgynevezett ülepítő tartályokat használnak, melyek lehetővé teszik, hogy a szennyvízben megtalálható anyagok leülepedjenek a tartály aljára, és ott egyfajta iszapréteget képezzenek. Miután mindezt ártalmatlanítják, már egy jóval áttetszőbb, tisztább folyadék marad hátra. Az elsődleges kezelés célja tehát nem más, mint a szilárd anyagok eltávolítása a szennyvízből.

A továbbiakban a maradék szerves anyagot igyekeznek eltávolítani a szennyvíz kezelése során. Történhet ez annak levegőztetésével, de akár baktériumok hozzáadásával is. Természetesen ezektől a baktériumoktól is meg kell majd szabadítani a vizet, ehhez pedig szintén a korábban már említett, elválasztásos módszert alkalmazzák. Az eljárásban többféle szűrőt is használnak, így garantáltan minden szennyezőanyag, szilárd anyag és baktérium eltávolítható abból. Az így keletkezett, többszörösen ellenőrzött minőségű víz végül a természetes vizekbe kerülhet visszaengedésre. Ma már nem csak külföldön, de hazánkban is egyre több szennyvízkezelő állomás és üzem jön létre, hiszen ez a fajta környezettudatosság igen sok hangsúlyt kap napjainkban.

Az ilyen üzemekben egyébként többféle szivattyút is alkalmaznak, közöttük pedig sokat kifejezetten a szuszpendált anyagokat is tartalmazó vizek szivattyúzására fejlesztettek ki. Nem ritka, hogy eltérő kémhatású folyadékokban kerülnek alkalmazásra a szivattyúk, így azok alapanyagát is ennek megfelelően alakítják a gyártás során. Az ipari méretű felhasználáson túl a háztartások igényeit is igyekeznek kiszolgálni a legismertebb szivattyúgyártó márkák.Megosztás másokkal: