VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan legyünk elővigyázatosak árvíz idején?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan legyünk elővigyázatosak árvíz idején?
2018. Március 20.

Hogyan legyünk elővigyázatosak árvíz idején?
A tavaszi esőzések és havazások nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy az árterületek víz alá kerüljenek. Ez akkor okoz különösen nagy problémát, ha ott lakóingatlanok is találhatóak. Hazánkban számos olyan üdülő település és állandó lakhelyként szolgáló rész van, amelyek kitettek az árvíz jelentette veszélynek. De mégis mit tehetünk otthonunk és értékeink védelme érdekében? Milyen megoldást válasszunk akkor, ha már biztosan jön az árvíz? Hogyan minimalizálhatjuk a károkat? Cikkünkben ehhez igyekszünk néhány hasznos tanáccsal szolgálni.   

Számos ingatlan esetében megtalálhatóak az úgynevezett levegőztetést lehetővé tevő, „lyukas” téglák. Ezek nyugodtan figyelmen kívül hagyhatóak, hiszen a szellőztetésre egyéb módszerek is léteznek, sőt, ma már zárható változatban is beszerezhetőek ezek az alapanyagok. Megéri néha többet költeni az építkezés során, pláne akkor, ha tisztában vagyunk az árvíz reális veszélyével.   

A homokzsákok klasszikus védekezési módszernek bizonyulnak 

Ugyan nagyon munkaigényes a homokzsákok előállítása, mozgatása, tárolása, de kétségkívül hatékonynak bizonyul mindez. Bár teljes vízmentességet nem várhatunk tőlük, de a megfelelő számban alkalmazva azokat, eredményesen vehetjük fel a küzdelmet az árvízzel.   

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az ingatlan karbantartását sem. A nyílászárók szigetelésére érdemes kiemelt hangsúlyt helyezni, de a homlokzat hiányosságai mellett sem mehetünk el. A beázással nem csak az árvíz kapcsán érdemes számolni, hanem a nagy mennyiségű esőzéssel összefüggésben is. Ha a cserepek hiányosak, vagy a homlokzat hagy kívánnivalót maga után, akkor ne várjuk meg a javítással a nyarat!   

Célszerű felkészülni arra is, ha a pincét vagy a garázst minden igyekezetünk ellenére is elárasztja a víz. Ilyenkor olyan szivattyút érdemes használni, amely megbízhatóan működik, és időtálló minőséget képvisel. Megéri az ismert márkák szivattyúi közöl választani, ezek ugyanis garantáltan hozzák azt a színvonalat, amivel vásárlóként maximálisan elégedettek lehetünk hosszú távon is. Az árvíz rendkívül sok kárt képes okozni és akár az ingatlan tartószerkezetét is meggyengítheti. Ha viszont időben sikerül az áradástól megszabadítani a kritikus részeket, akkor jó esély van arra, hogy probléma nélkül megúszható egy-egy árvizes időszak. Ez pedig nem elhanyagolható szempont már csak az anyagiak miatt sem. 

Megosztás másokkal: