VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A tökéletes kerti tó kialakítása - tippek, tanácsok!

2018. Március 14.

Az első tavaszi napsütés sokakat csábít a természetbe. Ilyenkor sokan választják a kirándulást, természetjárást, de a saját kert szépítgetése mellett sem mehetünk el. A szaküzletekben számos alapanyag és kiegészítő közül válogathatunk, melyekkel hangulatossá és stílusossá varázsolhatjuk a kerti tó környékét.

 

Számos ingatlantulajdonos úgy véli, hogy a kerti tó nem hiányozhat az otthont övező környezetből. Nem véletlen, hiszen a víz csobogása, a gazdag növény-és állatvilág, ami a létesítményt jellemzi, a harmónia érzését keltik az emberben.

 

Mire figyeljünk a kerti tó kialakítása során?

 

Az ideális tó kialakítása korántsem olyan nehéz feladat, mint azt a legtöbben gondolják. Választhatunk előre legyártott tómedrek közül, de saját magunk is megalkothatjuk a szükséges méretű és mélységű tavat. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy ha halak is helyet kapnak majd a vízben, akkor mélyebb megoldást válasszunk.

 

Nem csak az állatok igényeire érdemes odafigyelni, hanem a telepített növényekre is. Míg egyes fajták oxigénnel látják el a tó vizét és tökéletesen működő ökoszisztémát hoznak létre, addig mások, például a vízi páfrány, akár pusztító hatással is lehet a kis rendszerre. Éppen ezért nagyon fontos, hogy körültekintően válasszuk ki az ide kerülő zöld növényeket. S hogy milyen költségekkel jár mindez? A házilagos megoldások mindig olcsóbban kihozhatóak, de a végeredmény tökéletessége és a majdani karbantartás apropóján megéri körülnézni a szaküzletek kínálatában is. A kiadások mértéke minden esetben az egyéni preferenciák függvényeként alakul.

 

A karbantartás mellett sem mehetünk el, hiszen ezzel gondoskodhatunk arról, hogy a kerti tó mindig legszebb képét mutassa. Az elhullott növényeket és az úszó törmeléket könnyedén eltávolíthatjuk, időnként pedig a víz teljes leengedésével az egyéb takarítási munkálatokat is elvégezhetjük. Ez utóbbi feladathoz víz szivattyút célszerű használni.

 

S hogy miért olyan népszerű a kerti tó? A víz hangját, csobogását, látványát sokan szeretjük. Rohanó mindennapjainkban igazi megnyugvást jelent a kertnek eme szeglete, ahová kiülhetünk egy jó könyv társaságában, vagy egyszerűen csak gyönyörködhetünk a látványban. A többféle növény ültetésével igazi vadregényes környezetet hozhatunk létre, amely minden korosztály tetszését elnyeri, és a kert méltán kedvenc helyszíne lehet. Vágjon bele még tavasszal, s így a kertben késő őszig gyönyörködhet a páratlan szépségű elemben!  Megosztás másokkal: