VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A tökéletes kerti tó kialakítása - tippek, tanácsok!

2018. Március 14.

Az első tavaszi napsütés sokakat csábít a természetbe. Ilyenkor sokan választják a kirándulást, természetjárást, de a saját kert szépítgetése mellett sem mehetünk el. A szaküzletekben számos alapanyag és kiegészítő közül válogathatunk, melyekkel hangulatossá és stílusossá varázsolhatjuk a kerti tó környékét.

 

Számos ingatlantulajdonos úgy véli, hogy a kerti tó nem hiányozhat az otthont övező környezetből. Nem véletlen, hiszen a víz csobogása, a gazdag növény-és állatvilág, ami a létesítményt jellemzi, a harmónia érzését keltik az emberben.

 

Mire figyeljünk a kerti tó kialakítása során?

 

Az ideális tó kialakítása korántsem olyan nehéz feladat, mint azt a legtöbben gondolják. Választhatunk előre legyártott tómedrek közül, de saját magunk is megalkothatjuk a szükséges méretű és mélységű tavat. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy ha halak is helyet kapnak majd a vízben, akkor mélyebb megoldást válasszunk.

 

Nem csak az állatok igényeire érdemes odafigyelni, hanem a telepített növényekre is. Míg egyes fajták oxigénnel látják el a tó vizét és tökéletesen működő ökoszisztémát hoznak létre, addig mások, például a vízi páfrány, akár pusztító hatással is lehet a kis rendszerre. Éppen ezért nagyon fontos, hogy körültekintően válasszuk ki az ide kerülő zöld növényeket. S hogy milyen költségekkel jár mindez? A házilagos megoldások mindig olcsóbban kihozhatóak, de a végeredmény tökéletessége és a majdani karbantartás apropóján megéri körülnézni a szaküzletek kínálatában is. A kiadások mértéke minden esetben az egyéni preferenciák függvényeként alakul.

 

A karbantartás mellett sem mehetünk el, hiszen ezzel gondoskodhatunk arról, hogy a kerti tó mindig legszebb képét mutassa. Az elhullott növényeket és az úszó törmeléket könnyedén eltávolíthatjuk, időnként pedig a víz teljes leengedésével az egyéb takarítási munkálatokat is elvégezhetjük. Ez utóbbi feladathoz víz szivattyút célszerű használni.

 

S hogy miért olyan népszerű a kerti tó? A víz hangját, csobogását, látványát sokan szeretjük. Rohanó mindennapjainkban igazi megnyugvást jelent a kertnek eme szeglete, ahová kiülhetünk egy jó könyv társaságában, vagy egyszerűen csak gyönyörködhetünk a látványban. A többféle növény ültetésével igazi vadregényes környezetet hozhatunk létre, amely minden korosztály tetszését elnyeri, és a kert méltán kedvenc helyszíne lehet. Vágjon bele még tavasszal, s így a kertben késő őszig gyönyörködhet a páratlan szépségű elemben!  Megosztás másokkal: