VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Mi is az a visszacsapó szelep

2017. December 18.

Mi is az a visszacsapó szelep

A visszacsapó szelep feladata

A visszacsapó szelep egy egyszerű szerkezet, melynek feladata, hogy a rendszerbe szerelve a közeg áramlását csak egy irányba teszi lehetővé, ezzel megakadályozva a visszaáramlást. Az áramlási veszteség kis mértékű, a nyitó nyomás néhány 10, néhány 100 millibar. Az áramló közeg alapján létezik tiszta vízre, szennyvízre, levegőre és különleges közegre alkalmas visszacsapó szelep.

Nagy esőzések idején vagy a csatornarendszerben kialakult dugulásrkor a szennyvíz elöntheti a pincét, a házat. Ezt előzhetjük meg a szennyvizes visszacsapó szelep beszerelésével, ami megakadályozza a szennyvíz visszafelé folyását.

Visszacsapó szelep fajtái

A visszacsapó szelepek egyszerű, segédenergia nélkül működő szerkezetek. Több megoldással is léteznek: a rugós visszacsapó szelepeknél a rugó segít zárni, ha megszűnik az áramlás. Ennek előnye, hogy bármilyen helyzetben be lehet szerelni. A golyós visszacsapó szelep egy gömb alakú zárótesttel zár. Fontos a beszerelés helyzete, hogy a golyó szabadon mozoghasson, mert záráskor a gravitáció segíti. Minden kialakításra igaz, hogy az ellenoldali nyomás növeli a tömítési nyomást.Megosztás másokkal: