VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Mi is az a visszacsapó szelep

2017. December 18.

Mi is az a visszacsapó szelep

A visszacsapó szelep feladata

A visszacsapó szelep egy egyszerű szerkezet, melynek feladata, hogy a rendszerbe szerelve a közeg áramlását csak egy irányba teszi lehetővé, ezzel megakadályozva a visszaáramlást. Az áramlási veszteség kis mértékű, a nyitó nyomás néhány 10, néhány 100 millibar. Az áramló közeg alapján létezik tiszta vízre, szennyvízre, levegőre és különleges közegre alkalmas visszacsapó szelep.

Nagy esőzések idején vagy a csatornarendszerben kialakult dugulásrkor a szennyvíz elöntheti a pincét, a házat. Ezt előzhetjük meg a szennyvizes visszacsapó szelep beszerelésével, ami megakadályozza a szennyvíz visszafelé folyását.

Visszacsapó szelep fajtái

A visszacsapó szelepek egyszerű, segédenergia nélkül működő szerkezetek. Több megoldással is léteznek: a rugós visszacsapó szelepeknél a rugó segít zárni, ha megszűnik az áramlás. Ennek előnye, hogy bármilyen helyzetben be lehet szerelni. A golyós visszacsapó szelep egy gömb alakú zárótesttel zár. Fontos a beszerelés helyzete, hogy a golyó szabadon mozoghasson, mert záráskor a gravitáció segíti. Minden kialakításra igaz, hogy az ellenoldali nyomás növeli a tömítési nyomást.Megosztás másokkal: