VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A szivattyú választás fortélyai

2017. December 1.

A szivattyú választás fortélyai

Mire használják a szivattyút?

Ha locsolni szeretnénk, akkor a kút paramétereinek függvényében száraz beépítésű vagy mélykút szivattyú alkalmazzunk. A szivattyút úgy válasszuk ki, hogy a geodetikus emelőmagasság és a csőellenállás összegén felül legalább 2 bar (20 m-es emelőmagasság) nyomás maradjon kifolyási nyomásnak. Öntözőrendszereknél a rendszer nyomásigénye ennél is több. Az öntözőrendszer nyomás- és térfogatáram igényét szakemberek határozzák meg a rendszertől függően. Fontos, hogy minden esetben a kút paramétereinek megfelelően történjen az öntözőrendszer tervezése.

Házi vízellátás vagy automata öntözőrendszer esetén a felszívási biztonság miatt önfelszívó szivattyúkat alkalmazunk. A nyomócsonkra szereljünk fel egy nyomásérzékelő-vezérlést (áramkapcsolót), ami a szivattyút vízelvételtől függően vezérli és ellátja szárazon futás elleni védelemmel.

Öntözőrendszer vagy házi vízellátás mélykútszivattyúval is kiépíthető. A szivattyú vezérlése lehetséges nyomásérzékelő-vezérléssel (áramkapcsolóval), vagy gumimembrános hydrofor tartállyal és nyomáskapcsolóval. Ha a nyomócső felért a kútból, be kell építeni a rendszerbe egy nyomáskapcsolót, nyomásmérő órát, valamint egy hydrofor tartályt.

A kúthoz célszerű egy gépészeti aknát elhelyezni, amibe telepíthetjük a gépészetet, a motorvédelmet és a vezérlést. Az aknák készülhet betonból vagy előre gyártott műanyag akna is lehet. A méretét a feladat jellege és a telepítendő gépészet alapján határozzuk meg.

Vízgyűjtők, tartályok kiürítésére, szennyezett vizek átemelésére és csobogókhoz műanyagházas merülőszivattyút, illetve nagyobb teljesítményigény esetén fémházas szennyezett- vagy szennyvízszivattyúkat alkalmazhatunk.Megosztás másokkal: