VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Milyen fajta Pedrollo szivattyút válasszunk?

2017. Október 12.

A Pedrollo szivattyú minőségi, megbízható döntés, mellyel hosszú ideig, probléma nélkül oldhatjuk meg, vízellátási problémáinkat. Az elérhető termékek széles skálán mozognak, tehát egyedi igényeinkhez, elvárásainkhoz mérten szűkítenünk kell a kapott listát.

A végleges típus megtalálásához két, fontos tényezőt mindenképpen érdemes górcső alá vennünk. Az egyik, hogy milyen jellemvonásokkal rendelkezik a víznyerő helyünk, azaz pontosan honnan kell a szerkezetnek kiszivattyúznia a vizet. A másik hogy mekkora teljesítményre, s ezzel együtt vízhozamra van szükségünk.

A víznyerő hely lehet ásott, fúrt, vert kút, vagy éppen egy ciszterna is, bár hazánkban ásott kutakból történik az esetek nagy hányadában a víz kitermelése. A Pedrollo szivattyú konkrét modelljének kiválasztásához jó, ha tisztázzuk, hogy pontosan hol található a víznyerő helyünk nyugalmi vízszintje, azaz ahol a kútban beáll a vízszint akkor, amikor szünetel a kitermelés; hol helyezkedik el az üzemi, vagy másnéven dinamikus vízszint; valamint mennyi a kút maximális, megengedett vízhozama. Utóbbi érték azért fontos, mert ha túl nagy sebességgel áramlik a víz a kútban, akkor homokot, hordalékot is hozhat magával, ami mindenképpen elkerülendő! A Ped!rollo szivattyúk homoktűrése jó, de semmiképp sem érdemes feszegetni a határokat. Főleg, hogy a szemcsék okozta problémák nem orvosolhatók garanciális feltételek mellett.

A teljesítmény kérdését legkönnyebben mérésekkel tisztázhatjuk. Nyilván egy lakás, vagy egy komplett ház más-más nyomást, és vízhozamot igényel, így a tökéletes választáshoz elengedhetetlen, hogy mind a nyomás nagyságát, mind a vízhozam mennyiségét precízen meghatározzuk.

Címke: Pedrollo, Pedrollo szivattyúMegosztás másokkal: