VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A szivattyú téliesítés fortéjai

Nyitólap   »   Blog   »   A szivattyú téliesítés fortéjai
2017. Október 4.

A szivattyú téliesítés fortéjai

Így téliesítsük a szivattyúkat

A téliesítést kezdjük meg már kora ősszel, mikor már nem locsolunk és a kerti munkáknak is vége. Az időjárás előrejelzést figyeljük, mert a téliesítésnek még az első fagyok előtt meg kell történnie.

Egyes szivattyúk alkalmasak arra, hogy télen is kint tároljuk őket, de ezeket is célszerű a fagyhatás (80 cm-es mélység) alatt tárolni vagy teljesíteni.

A legfontosabb lépés a szivattyúk víztelenítése, mivel a megfagyott víz kitágul és szétrepeszti a szivattyú belsejét vagy a borítását is. A legegyszerűbb módszer a rendszer víztelenítésére, ha kompresszort csatlakoztatunk rá és ezzel fújatjuk ki belőle a vizet. Zárjuk el a főcsapot, áramtalanítsuk a szivattyút és engedjük ki a vízmennyiséget, ami magától távozni fog. A kompresszort csatlakoztassuk az ürítőcsapra és a rendszerben lévő szerepek bevonásával, zónánként víztelenítsük a rendszert.

A kompresszor által a rendszeren átáramló levegő nem engedi, hogy bármennyi víz maradjon a csövekben és a szivattyúban. Kompresszor nélkül, egyszerű leengedést alkalmazva a bennmaradó víz fagykárokat okozhat.

Az átemelő vagybúvárszivattyút olyan fedett helyen tároljuk, ahol biztosan nem tud megfagyni.

A kint maradó szivattyúkon általában található egy vízleengedő csavar a szivattyúházon, aminek segítségével kiengedhetjük a vizet. A leeresztőcsavart ne rakjuk vissza, ahogyan a külső vízrendszeren sem zárjuk el a csapokat. Ha valamennyi víz esetleg marad benne és nem tud távozni, akkor fagyáskor szét fogja nyomni az alkatrészeket.

 Megosztás másokkal: