VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A szivattyú téliesítés fortéjai

2017. Október 4.

A szivattyú téliesítés fortéjai

Így téliesítsük a szivattyúkat

A téliesítést kezdjük meg már kora ősszel, mikor már nem locsolunk és a kerti munkáknak is vége. Az időjárás előrejelzést figyeljük, mert a téliesítésnek még az első fagyok előtt meg kell történnie.

Egyes szivattyúk alkalmasak arra, hogy télen is kint tároljuk őket, de ezeket is célszerű a fagyhatás (80 cm-es mélység) alatt tárolni vagy teljesíteni.

A legfontosabb lépés a szivattyúk víztelenítése, mivel a megfagyott víz kitágul és szétrepeszti a szivattyú belsejét vagy a borítását is. A legegyszerűbb módszer a rendszer víztelenítésére, ha kompresszort csatlakoztatunk rá és ezzel fújatjuk ki belőle a vizet. Zárjuk el a főcsapot, áramtalanítsuk a szivattyút és engedjük ki a vízmennyiséget, ami magától távozni fog. A kompresszort csatlakoztassuk az ürítőcsapra és a rendszerben lévő szerepek bevonásával, zónánként víztelenítsük a rendszert.

A kompresszor által a rendszeren átáramló levegő nem engedi, hogy bármennyi víz maradjon a csövekben és a szivattyúban. Kompresszor nélkül, egyszerű leengedést alkalmazva a bennmaradó víz fagykárokat okozhat.

Az átemelő vagybúvárszivattyút olyan fedett helyen tároljuk, ahol biztosan nem tud megfagyni.

A kint maradó szivattyúkon általában található egy vízleengedő csavar a szivattyúházon, aminek segítségével kiengedhetjük a vizet. A leeresztőcsavart ne rakjuk vissza, ahogyan a külső vízrendszeren sem zárjuk el a csapokat. Ha valamennyi víz esetleg marad benne és nem tud távozni, akkor fagyáskor szét fogja nyomni az alkatrészeket.Megosztás másokkal: