VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Minőségi réz idom, golyóscsap és más alkatrészek a SzivattyúWebáruházban

2017. Szeptember 14.

Minőségi réz idom, golyóscsap és más alkatrészek a SzivattyúWebáruházban

A Vörös réz rendszer

Ez az egyik legrégebb óta alkalmazott technológia. Előnyei közé tartozik a viszonylag egyszerű kezelhetőség, a tartósság és a könnyű szerelhetőség. Ár tekintetében azonban nem nevezhető versenyképesnek, hiszen a kínaiak folyamatos nyersanyag felvásárlása miatt a réz ára megsokszorozódott. Általában 2-2,5-5 m-es szálakban vásárolhatjuk meg, egyes helyeken méretre is vágják. Az idomok olcsók, de sok kell belőlük.

Az ún. indító idomok egyik fele menetes, a másik pedig forrasztható. A csak forrasztható idomok közé tartozik a könyök, a T, a kerülő, az ív, a 45 fokos. Méretét tekintve az alap változatnak a 15 mm-eset nevezzük, ami a külső méretét jelöli. Ez egy fogyasztóhoz, illetve egy kisebb radiátorhoz elegendő. Minél több a fogyasztó, annál nagyobb átmérőre van szükség. Lehet 18-22-28 mm-es, ennél nagyobbra nincs szükség egy átlagos házban.

Ivóvíznél elég a 18 mm-es, mivel nem gyakran fordul elő, hogy egy házban egyszerre 3 csapot is használunk. Fűtés esetében más a helyzet, mivel ott a távolság, a fűtés típusa és a fűtőtestek száma is meghatározó. Ez ivóvíz és fűtés szerelésére is ideális, falban és falban kívül is elhelyezhető. A kötéseket forrasztással tudjuk kialakítani.Megosztás másokkal: