VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Minőségi réz idom, golyóscsap és más alkatrészek a SzivattyúWebáruházban

2017. Szeptember 14.

Minőségi réz idom, golyóscsap és más alkatrészek a SzivattyúWebáruházban

A Vörös réz rendszer

Ez az egyik legrégebb óta alkalmazott technológia. Előnyei közé tartozik a viszonylag egyszerű kezelhetőség, a tartósság és a könnyű szerelhetőség. Ár tekintetében azonban nem nevezhető versenyképesnek, hiszen a kínaiak folyamatos nyersanyag felvásárlása miatt a réz ára megsokszorozódott. Általában 2-2,5-5 m-es szálakban vásárolhatjuk meg, egyes helyeken méretre is vágják. Az idomok olcsók, de sok kell belőlük.

Az ún. indító idomok egyik fele menetes, a másik pedig forrasztható. A csak forrasztható idomok közé tartozik a könyök, a T, a kerülő, az ív, a 45 fokos. Méretét tekintve az alap változatnak a 15 mm-eset nevezzük, ami a külső méretét jelöli. Ez egy fogyasztóhoz, illetve egy kisebb radiátorhoz elegendő. Minél több a fogyasztó, annál nagyobb átmérőre van szükség. Lehet 18-22-28 mm-es, ennél nagyobbra nincs szükség egy átlagos házban.

Ivóvíznél elég a 18 mm-es, mivel nem gyakran fordul elő, hogy egy házban egyszerre 3 csapot is használunk. Fűtés esetében más a helyzet, mivel ott a távolság, a fűtés típusa és a fűtőtestek száma is meghatározó. Ez ivóvíz és fűtés szerelésére is ideális, falban és falban kívül is elhelyezhető. A kötéseket forrasztással tudjuk kialakítani.Megosztás másokkal: