VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Aktív szenes vízszűrő betét

2017. Június 28.

Az aktív szenes vízszűrő betét porózus, apró lyukacskákkal átszőtt anyagból áll, melyet többnyire szénből, fából, vagy dióhéjból készítenek. Természetesen a technológia fejlődésének köszönhetően mind újabb innovatív megoldások jelennek meg, melyek egyre hatékonyabbá teszik a víztisztítás folyamatát, azonos fizikai paraméterek mellett. A konkrét méretezési adatok tehát egyezhetnek a különböző betétek esetén, de a tulajdonságaik komoly eltéréseket mutathatnak. Mi sem jobb példa erre, mint a hagyományos, fent említett, aktív szenes technika, összehasonlítva a továbbfejlesztett aktív szénblokkal, mely a legjobb alapanyagok felhasználásával készült, annak érdekében, hogy a víztisztítás folyamata minőségi javulást mutasson. Utóbbi esetében ezt úgy tudták elérni a szakemberek, hogy egy  keveréket alkottak meg, mely bitumen, és kókuszhéj aktív szénből áll.

A tradicionális víztisztító betét, mely aktív szénnel működik meggátolja a káros anyagok tovább úszását, azaz feltartóztatja a vízben lévő szennyeződéseket, kórokozókat. A szénblokk külsején alapban megakad a klór közel 100%-a, de ez még nem minden. A növényvédő szereket, oldószereket, aromás szénhidrogéneket, szerves vegyületeket, és a radioaktív elemeket is tökéletes hatékonysággal kiszűri a fenti ötvözet, hála a bitumen, és a kókuszhéj aktív szén professzionalitásának. Nem csak a víz illata, de íze is minőségivé válik, ami talán a leglényegesebb szempont. Természetesen az egyszerű aktív szén, mely nem tartalmaz semmilyen keveréket, hatékonyan látja el a víztisztítással járó feladatokat, de tény, hogy egy kombinált vízszűrő betét precízebb végeredményre képes.

Címke: vízszűrő betét, vízszűrőMegosztás másokkal:

Hozzászólások