VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Aktív szenes vízszűrő betét

2017. Június 28.

Aktív szenes vízszűrő betét

A víz taszítása aktív szénnel

Az aktív szénnel történő víztisztítás egyszerű és széles körben alkalmazott módja a vízkezelésnek. Használják ezt a módszert ivóvíz-tisztítókban is. Alapos szűrést csak a minőségi aktív szenet tartalmazó víztisztító készülékek biztosítanak, ezek gyakran ezüsttel is impregnáltak, hogy a baktériumok elszaporodását megakadályozzák a szűrőben.

A csak aktív szenet használó, gyengébb minőségű készülékeknél fennáll az esélye az elfertőződésnek. Ezeknek a szűrőknek az élettartama rövid, csupán néhány hónap, és a vízminőség javulását sem feltétlenül tudják biztosítani. A csapvizet sokszor még ízérzetre sem javítják

Egy minőségi aktív szenes víztisztító az ezüstön kívül más szűrőanyagot is használ, így képes hosszútávon vagy akár végleg lekötni a kiszűrt méreganyagokat. A szűrőbetétek élettartama azonban náluk is véges, de a megkötött mérgek nem kerülnek vissza a betétből az ivóvízbe, mikor lejár az élettartamuk, legfeljebb nem fogják már tovább tisztítani a csapvizet.

A minőségi aktív szenes víztisztító nem granulátumokat, hanem por állagú aktív szenet használ az ivóvíz-szűrésre, mivel a több és kisebb szemcsék nagyobb felülettel, azaz nagyobb elnyelő képességgel rendelkeznek. Ezáltal megnő a hatékonyság, jobb lesz a vízminőség.Megosztás másokkal: