VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Aktív szenes vízszűrő betét

Nyitólap   »   Blog   »   Aktív szenes vízszűrő betét
2017. Június 28.

Aktív szenes vízszűrő betét

A víz taszítása aktív szénnel

Az aktív szénnel történő víztisztítás egyszerű és széles körben alkalmazott módja a vízkezelésnek. Használják ezt a módszert ivóvíz-tisztítókban is. Alapos szűrést csak a minőségi aktív szenet tartalmazó víztisztító készülékek biztosítanak, ezek gyakran ezüsttel is impregnáltak, hogy a baktériumok elszaporodását megakadályozzák a szűrőben.

A csak aktív szenet használó, gyengébb minőségű készülékeknél fennáll az esélye az elfertőződésnek. Ezeknek a szűrőknek az élettartama rövid, csupán néhány hónap, és a vízminőség javulását sem feltétlenül tudják biztosítani. A csapvizet sokszor még ízérzetre sem javítják

Egy minőségi aktív szenes víztisztító az ezüstön kívül más szűrőanyagot is használ, így képes hosszútávon vagy akár végleg lekötni a kiszűrt méreganyagokat. A szűrőbetétek élettartama azonban náluk is véges, de a megkötött mérgek nem kerülnek vissza a betétből az ivóvízbe, mikor lejár az élettartamuk, legfeljebb nem fogják már tovább tisztítani a csapvizet.

A minőségi aktív szenes víztisztító nem granulátumokat, hanem por állagú aktív szenet használ az ivóvíz-szűrésre, mivel a több és kisebb szemcsék nagyobb felülettel, azaz nagyobb elnyelő képességgel rendelkeznek. Ezáltal megnő a hatékonyság, jobb lesz a vízminőség.

 Megosztás másokkal: