VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyú Kft. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Medence szivattyúról

2017. Június 2.

A medence szivattyú a tiszta víz őrzője, bátran lehet így aposztrofálni. Az a tény, hogy manapság már, kis anyagi rááldozással bárkinek lehet otthoni „vízpartja” óriási innováció, és hatalmas fejlődés. A kerti medenceszámos kellemes élmény, családi rendezvény, vagy épp sziesztázás helyszíne lehet. Ahhoz, azonban, hogy minden emlék a felhőtlen percekről tanúskodjon prioritást élvez a víz minősége. Zöld színű, kellemetlen szagú vízbe valószínűleg senki sem megy bele szívesen, és akkor még nem is beszéltünk a láthatatlan kórokozók garmadáról. A vírusok, baktériumok gombamód képesek elszaporodni a vízben, de az algák, spórák is számos gondot okozhatnak. Ezek távol tartására megvannak azok a fertőtlenítési folyamatok, melyek hatékonyan pontot tesznek a higiénia i-jére. A nagyobb szennyeződések, azonban egyszerű vegyszeres tisztítással nem távolíthatók el. Itt lép a képbe a medence szivattyú, ami a víz forgatásáért, és az apróbb, szemcsés szennyeződések kiszűréséért is felelős. A zöld víz sem vonzó, de a különböző koszfoltokkal pettyezett víztükör sem tartozik a tetszetős dolgok közé. A forgatás technológiáját egyébként a tengervíz mozgása ihlette, mely során a homokágyon átszűrődő víz megtisztulva, a felesleges anyagokat a parton hagyva tér vissza medrébe.

A medence szivattyú egészsége elengedhetetlen a teljes komforthoz. Kevesen tudják, de a vízkő a szivattyú működését is nagymértékben veszélyezteti. Az eleinte észrevétlenül lerakódó sók szépen összeállnak, s így komoly üzemelési problémákat is kiválthatnak. Szélsőséges esetben még a szivattyú élettartamának hosszát is lecsökkenthetik, így érdemes nagy figyelmet szentelni a vízkőtelenítésre, s leginkább a megelőzésre.Megosztás másokkal: