VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Medence szivattyúról

Nyitólap   »   Blog   »   Medence szivattyúról
2017. Június 2.

Medence szivattyúról

Az alap medence gépészet

A medencéhez számtalan gépészeti elemet lehet csatlakoztatni. Ezek között vannak olyanok, melyek csupán kényelmi funkcióval rendelkeznek, és vannak, melyek a kémiai és biológiai szennyeződésektől tisztítják meg a vizet.

A kültéri medencéknél nélkülözhetetlen a vízforgató és a vízszűrő medence szivattyú berendezés. Ez a medence alapgépészeti egysége, mely biztosítja, hogy a medence vize kifogástalan legyen. Az alapgépészet megléte a következők miatt nagyon fontos:

-      Motorja segítségével forgatja a vizet. Ha a vízben nem alakul ki természetes áramlás, akkor a víz pangani kezd. A meleg hatására megindul az algásodás, a víz bűzös és zavaros lesz, megindul benne a mikroorganizmusok elszaporodása, majd megjelennek benne az ezekkel táplálkozó rovarok. Hogy ezt elkerüljük, muszáj gondoskodni a víz folyamatos forgatásáról.

-      A medencegépészet vízforgatójában foglal helyet a szűrőrendszer is. Átáramlik rajta a víz, amit közben a szerkezeti egység megszűr. A szennyeződések kiszűrésével biztosítható, hogy a medence vizet folyamatosan tiszta legyen.

-      Az alapgépészet saját forgatómotorral rendelkezik, mely lehetővé teszi további gépészeti egységek rákötését. Ezek az egységek nem rendelkeznek saját motorral, ezért önmagukban nem működőképesek, nincs, ami áthajtaná rajtuk a medence vizét, és nem rendelkeznek kiépített csőrendszerrel sem. Ha nincs alapgépészet, akkor nem tudunk UV-lámpát, sóbontót és hőszivattyút sem a rendszerhez kötni.Megosztás másokkal: