VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Medence szivattyúról

2017. Június 2.

Medence szivattyúról

Az alap medence gépészet

A medencéhez számtalan gépészeti elemet lehet csatlakoztatni. Ezek között vannak olyanok, melyek csupán kényelmi funkcióval rendelkeznek, és vannak, melyek a kémiai és biológiai szennyeződésektől tisztítják meg a vizet.

A kültéri medencéknél nélkülözhetetlen a vízforgató és a vízszűrő medence szivattyú berendezés. Ez a medence alapgépészeti egysége, mely biztosítja, hogy a medence vize kifogástalan legyen. Az alapgépészet megléte a következők miatt nagyon fontos:

-      Motorja segítségével forgatja a vizet. Ha a vízben nem alakul ki természetes áramlás, akkor a víz pangani kezd. A meleg hatására megindul az algásodás, a víz bűzös és zavaros lesz, megindul benne a mikroorganizmusok elszaporodása, majd megjelennek benne az ezekkel táplálkozó rovarok. Hogy ezt elkerüljük, muszáj gondoskodni a víz folyamatos forgatásáról.

-      A medencegépészet vízforgatójában foglal helyet a szűrőrendszer is. Átáramlik rajta a víz, amit közben a szerkezeti egység megszűr. A szennyeződések kiszűrésével biztosítható, hogy a medence vizet folyamatosan tiszta legyen.

-      Az alapgépészet saját forgatómotorral rendelkezik, mely lehetővé teszi további gépészeti egységek rákötését. Ezek az egységek nem rendelkeznek saját motorral, ezért önmagukban nem működőképesek, nincs, ami áthajtaná rajtuk a medence vizét, és nem rendelkeznek kiépített csőrendszerrel sem. Ha nincs alapgépészet, akkor nem tudunk UV-lámpát, sóbontót és hőszivattyút sem a rendszerhez kötni.Megosztás másokkal: