VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A medence szivattyú, és a vízkő kapcsolata

2017. Április 5.

A medence szivattyú, és a vízkő kapcsolata

A vízszint feletti meszes csíkok eltávolítása

A mészkiválások csíkokban a vízszint felett akkor is megjelenhetnek, ha ellenük rendszeresen alkalmazunk különböző vegyszereket. A savas kémhatású vegyszerek (pl. tenzidek) segítségével eltávolíthatjuk ezeket a csíkokat. A folyékony állagú vegyszert egy hosszabb nyélű kefével vagy műanyag szivaccsal oszlassuk el egyenletesen a szennyeződésen, majd hagyjuk hatni 10-15 percig. Ezután meleg vízzel mossuk le, kefével vagy szivaccsal dörzsöljük le.

A meszes lerakódást (vízkövet) az erre a célra készült vegyszerrel, és dörzsölő felületű szivaccsal, műanyag kaparóval, illetve kefével távolíthatjuk el. A legjobb, ha a folyékony állagú szert szórófejes flakonból permetezzük a falakra.

A vízkőkiválás hajlamot a víz pH-értéke határozza meg. Ha ezt egyensúlyban tartjuk, a kiválási-oldási hajlam is egyensúlyba kerül, azaz a vízből nem fognak kiválni oldott ásványi anyagok, mint a vízkő, valamint a víz nem fog ásványi anyagot (pl. fugaanyagot) oldani.

Mindig figyeljünk a részletekre, hiszen a vízkő nemcsak egy bosszantó jelenség lehet, de komoly károkat is okozhatMegosztás másokkal: