VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A medence szivattyú, és a vízkő kapcsolata

Nyitólap   »   Blog   »   A medence szivattyú, és a vízkő kapcsolata
2017. Április 5.

A medence szivattyú, és a vízkő kapcsolata

A vízszint feletti meszes csíkok eltávolítása

A mészkiválások csíkokban a vízszint felett akkor is megjelenhetnek, ha ellenük rendszeresen alkalmazunk különböző vegyszereket. A savas kémhatású vegyszerek (pl. tenzidek) segítségével eltávolíthatjuk ezeket a csíkokat. A folyékony állagú vegyszert egy hosszabb nyélű kefével vagy műanyag szivaccsal oszlassuk el egyenletesen a szennyeződésen, majd hagyjuk hatni 10-15 percig. Ezután meleg vízzel mossuk le, kefével vagy szivaccsal dörzsöljük le.

A meszes lerakódást (vízkövet) az erre a célra készült vegyszerrel, és dörzsölő felületű szivaccsal, műanyag kaparóval, illetve kefével távolíthatjuk el. A legjobb, ha a folyékony állagú szert szórófejes flakonból permetezzük a falakra.

A vízkőkiválás hajlamot a víz pH-értéke határozza meg. Ha ezt egyensúlyban tartjuk, a kiválási-oldási hajlam is egyensúlyba kerül, azaz a vízből nem fognak kiválni oldott ásványi anyagok, mint a vízkő, valamint a víz nem fog ásványi anyagot (pl. fugaanyagot) oldani.

Mindig figyeljünk a részletekre, hiszen a vízkő nemcsak egy bosszantó jelenség lehet, de komoly károkat is okozhatMegosztás másokkal: