VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A házi vízmű alkotóelemei

2017. Március 31.

A házi vízmű alkotóelemei

A házi vízmű egyéb feladatai

Az automatikus öntözőrendszer

A ház vízellátásának biztosítása után ez a házi vízmű másik legfőbb feladata. A hozzákapcsolt öntözőrendszer egy fixen kihelyezett csőrendszert használ, amit nem kell ki-becipelgetni. Automatikusan be- és kikapcsol, ezzel elejét veszi a vízpazarlásnak, a felesleges locsolásnak. A minőségi rendszerek előbb a tartályból használják fel a vizet a locsoláshoz és nem engedik, hogy a szivattyú addig bekapcsoljon, amíg az nem feltétlenül szükséges. Ezzel pedig számottevő energiát spórolnak nekünk és a környezetnek.

Ha öntözőrendszerként szeretnénk használni a házi vízművet, akkor valószínű, hogy a gyári beállításon változtatnunk kell. Ennek oka, hogy az öntözőrendszer igénye gyakran kisebb a szivattyú teljesítményénél. Ilyenkor a szivattyú feltölti a tartályt és kikapcsol, de a vízfogyasztás közben folyamatos, ezzel a nyomás csökken, a szivattyú pedig újra elindul. Ez az üzemmód a szivattyú károsodását okozza hosszútávon.

Ha a szivattyút egy autóval hasonlítjuk össze: Vajon egy autó mikor érzi jobban magát, ha egy dugóban araszol folytonos megállással és elindulással, vagy ha folyamatosan állandó sebességgel tud haladni? Nyilvánvalóan ez utóbbi a kedvezőbb az autó számára, hiszen így nem melegszik túl és alacsonyabb lesz a fogyasztása is. Ugyanez történik a szivattyúval is. A szivattyút sem célszerű gyakran elindítani, mert ilyenkor jóval nagyobb áramot vesz fel és könnyen  túlmelegedhet.

Nyomásnövelő

Többszintes épületeknél - pl. emeletes családi házaknál - előfordul, hogy a vízvezetékrendszer nem képes megfelelő nyomást produkálni, emiatt pedig egyes eszközök nem használhatók, mint pl. az átfolyásos gázüzemű melegvíz bojler vagy különböző masszírozós zuhanyfejek. Ilyenkor a házi vízmű nyomásnövelő funkciójának vehetjük hasznát.

 Megosztás másokkal: