VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A házi vízmű alkotóelemei

2017. Március 31.

A házi vízmű alkotóelemei

A házi vízmű egyéb feladatai

Az automatikus öntözőrendszer

A ház vízellátásának biztosítása után ez a házi vízmű másik legfőbb feladata. A hozzákapcsolt öntözőrendszer egy fixen kihelyezett csőrendszert használ, amit nem kell ki-becipelgetni. Automatikusan be- és kikapcsol, ezzel elejét veszi a vízpazarlásnak, a felesleges locsolásnak. A minőségi rendszerek előbb a tartályból használják fel a vizet a locsoláshoz és nem engedik, hogy a szivattyú addig bekapcsoljon, amíg az nem feltétlenül szükséges. Ezzel pedig számottevő energiát spórolnak nekünk és a környezetnek.

Ha öntözőrendszerként szeretnénk használni a házi vízművet, akkor valószínű, hogy a gyári beállításon változtatnunk kell. Ennek oka, hogy az öntözőrendszer igénye gyakran kisebb a szivattyú teljesítményénél. Ilyenkor a szivattyú feltölti a tartályt és kikapcsol, de a vízfogyasztás közben folyamatos, ezzel a nyomás csökken, a szivattyú pedig újra elindul. Ez az üzemmód a szivattyú károsodását okozza hosszútávon.

Ha a szivattyút egy autóval hasonlítjuk össze: Vajon egy autó mikor érzi jobban magát, ha egy dugóban araszol folytonos megállással és elindulással, vagy ha folyamatosan állandó sebességgel tud haladni? Nyilvánvalóan ez utóbbi a kedvezőbb az autó számára, hiszen így nem melegszik túl és alacsonyabb lesz a fogyasztása is. Ugyanez történik a szivattyúval is. A szivattyút sem célszerű gyakran elindítani, mert ilyenkor jóval nagyobb áramot vesz fel és könnyen  túlmelegedhet.

Nyomásnövelő

Többszintes épületeknél - pl. emeletes családi házaknál - előfordul, hogy a vízvezetékrendszer nem képes megfelelő nyomást produkálni, emiatt pedig egyes eszközök nem használhatók, mint pl. az átfolyásos gázüzemű melegvíz bojler vagy különböző masszírozós zuhanyfejek. Ilyenkor a házi vízmű nyomásnövelő funkciójának vehetjük hasznát.

 Megosztás másokkal: