VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Szennyvíz vs. szennyezett víz - A tulajdonságokhoz illeszkedő megoldás

2015. Május 23.

Szennyvíz vs. szennyezett víz - A tulajdonságokhoz illeszkedő megoldás

Szennyvíz és szennyezett víz – ezek bár a nevükben igen hasonlóak, a valóságban rendkívül különbözőek. Többek között a tulajdonságaikban, a formájukban és az összetételükben is teljesen mások. És ez bizony azt jelenti, hogy az elszállításukhoz is más típusú berendezésre van szükség.

Olyanra, ami figyelembe veszi az egyedi sajátosságaikat

A szennyezett víz és a szennyvíz tulajdonságai

Egy környezetszennyező folyamat vagy tevékenység végeredményeként jöhet létre a szennyezett víz, ami a folyadék minőségének romlásával jár együtt. A szennyezést okozó anyagok kémiai, fizikai, de akár biológiai jellegűek is lehetnek. Ezek általános jellemzői, hogy kisebb szemcseméretűek és homogének, hasonlóan a homokhoz, a különféle vegyi anyagokhoz, illetve a mosó- és tisztítószerekhez.

Ezzel ellentétben a szennyvíz a háztartásokban, illetve az ipari termelés során jön létre. Ennek jellemzője, hogy a folyadék szilárd komponenst és lebegőanyagot tartalmaz, valamint elektromos vezetőképességgel rendelkezik.

Ezek a tulajdonságok meghatározzák, hogy a folyadékok szállításához milyen berendezésre van szükség.

Pontosabban, hogy milyen szivattyúra van szükség

A szennyezett víz átemelése általában kis emelőmagasságokban történik – mint ahogy ez például az esővíz és a talajvíz esetében is megfigyelhető. Ezek pincéből vagy árokból való elszállítása, hasonlóan az úszómedencék és ciszternák tisztításához, speciális eszközt igényel, amely igazodik a szennyezett víz tulajdonságaihoz.

Erre a munkára pedig a merülő szivattyú a legjobb választás

Ennek a teljesítményét két tényező határozza meg: a maximális szállítási magasság, illetve a legnagyobb szállítási mennyiség. A megfelelő típus kiválasztásához figyelembe kell vennünk továbbá az eszköz emelőmagasságát, valamint  a méretezését is. Ezekre mindenképp érdemes ügyelni, hiszen a nem megfelelő berendezésben komoly csőellenállás keletkezhet, amely jelentős veszteséget eredményezne.

És mi a helyzet a szennyvízszállítással?

A merülő szivattyút maximum 10-12 mm átmérőjű, szuszpendált szemcséket tartalmazó, negyven foknál nem melegebb folyadék esetében használhatunk. Ezek tehát kiváló munkát végeznek a szennyezett víz esetében, azonban a szennyvízkezelésre nem jelentenek megoldást.

 

A szennyvíz és a szennyezett víz tulajdonságai rendkívül eltérőek, ami különböző berendezések használatát teszi szükségessé. Míg a szennyvízkezelésben a szennyvízszivattyú, addig a szennyezet víz szállításában a merülő szivattyúk jeleskednek.
Megosztás másokkal:

Hozzászólások