VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hűsítő csobbanás vagy veszélyes megmártózás - A szennyezett medencevíz veszélyeiről

2016. Augusztus 16.

Hűsítő csobbanás vagy veszélyes megmártózás - A szennyezett medencevíz veszélyeiről

Korábban már írtunk róla, hogy milyen vegyszerek és szivattyúk állnak rendelkezésünkre a medence vizének tisztításához. Eddig azonban nem ejtettünk szót arról, hogy miért rendkívül fontos gondoskodni a tiszta vízről. Akadnak ugyanis, akik nem ismerik pontosan ennek veszélyeit, és ezért nem szentelnek kellő figyelmet a tisztításra.

Most azonban eljött az idő

Mai cikkünkben kitérünk a vízszennyezés leggyakoribb forrásaira.

1. A zuhanyzás elmulasztása

Az emberi testen található verejték, vizelet és fekália maradványok, esetenként a testápolók, napkrémek és kozmetikumok megannyi baktériumot és vegyi anyagot hordoznak – amelyek komoly problémát okozhatnak.

A verejték és a vegyi anyagok kedvezőtlenül befolyásolják a klór szintjét, ami csökkenti annak baktériumok elleni hatékonyságát. Sőt, amennyiben ezek reakcióba lépnek a vízben található klórral, akkor az egészségre káros anyag is keletkezhet.

A CDC (Centers for Disease Control and Prevention) nemzetközi egészségügyi szervezet kutatásai alapján, egy fürdőző átlagosan 0,14 gramm fekáliát juttat a vízbe, ami pedig a hasmenést okozó E. Coli baktérium, valamint a Cryptosporidium és a Giardia paraziták egyik forrása is. Bár a hasmenés nem tűnik annyira veszélyesnek, fontos tudni, hogy az E. Coli fertőzések súlyosabb esetekben akár halálos kimenetelű veseelégtelenséget vagy vérszegénységet is okozhatnak, a paraziták pedig külső héjuknak köszönhetően ellenállnak a klórnak.

Mindezek miatt rendkívül fontos a megelőzés.

A fürdőzés előtt minden esetben alaposan zuhanyozzunk le, lehetőleg szappanos vízzel. Különösen figyeljünk a gyerekekre, hiszen esetükben a szennyezés nagysága, és a fertőzés veszélye is nagyobb. Továbbá rendkívül fontos, hogy a legkisebbek pelenkacseréjét semmiképp ne a parton végezzük.

2. Baktériumok

A nem megfelelően karbantartott medencevízben a már említett E. Coli mellett rengeteg más baktérium is elszaporodhat, amelyek mind a szabadidős vízi betegségek forrásai lehetnek. A leggyakoribb probléma a hasmenés, de ezen kívül a szemet, a fület, a bőrt vagy a tüdőt érintő fertőzések, valamint neurológiai és az emésztőszerveket érintő megbetegedések is felmerülhetnek a vizet lenyelve.

Mindezek elkerülése érdekében rendkívül fontos, hogy a víz klórszintje ideális legyen, valamint folyamatosan ügyeljünk a megelőzésre is. Tartsuk távol a háziállatokat, kerüljük az ételmaradékokat és a növényi hulladékokat, valamint ne feledkezzünk meg a madarak elleni védelemről se.

3. Emberi vizelet

Egy amerikai felmérés során minden ötödik uszodalátogató elismerte, hogy a medencében végzi „kisebbik” dolgát. Bár az otthoni medencék esetében valószínűleg messze nem ennyire súlyos a helyzet, fontos megjegyezni, hogy nem csak a közerkölcs kívánja meg a toalett felkeresését. A vizelet ugyanis felemészti a medence klór tartalmának egy részét, ez által pedig utat biztosít az egészséget veszélyeztető anyagoknak. 

Kellő odafigyeléssel, a megfelelő vízforgató-homokszűrős szivattyúrendszerekkel, valamint a szükséges vegyszerek alkalmazásával biztonságos lesz a csobbanás. Minimálisra csökkenthetjük az egészségügyi kockázatokat, így bármikor bátran megmártózhatunk a medencénkben. Webáruházunkban mindenfajta medence vegyszert megtalál a gondtalan fürdőzéshez – ha kérdése lenne, akkor pedig forduljon bátran a szakembereink egyikéhez.  Megosztás másokkal: