VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Középpontban a teljesítmény - A Honda szivattyúk bemutatása

2015. Július 17.

Középpontban a teljesítmény - A Honda szivattyúk bemutatása

A Honda szivattyúknak több típusa is elérhető Magyarországon, amelyekre más és más paraméterek jellemzőek. Érdemes mélyebbre ásni, és ezeket alaposabban is megismerni, hogy részletes képet kaphassunk a márka vízszivattyúinak teljesítményéről.

Mostani cikkünkben összesen négy termékről lesz szó, amelyek részletes megismerését egy összehasonlítással segítjük.

A WX10 és a WH20

-      A WX10 a legkisebb teljesítményű vízszivattyú. A WH20 jobb mutatókkal bír, mint a társa, ugyanakkor a WB-hez képest gyengébb teljesítmény jellemzi – tehát a Honda szivattyúk képzeletbeli listájának közepén helyezkedik el.

-      Míg a WX10 140 liter, addig a WH20 500 liter víz szállítására képes percenként.

-      A szívási mélységüket tekintve egyformák, mind a kettőre 8 méter jellemző, azonban míg az előzőnek 36 méter az emelési magassága, addig az utóbbinak 50 méter.

-      A WX10 szemcsemérete 6 mm, a WH20-é 3 mm. Emellett pedig a motor teljesítménye is eltérő, előbbire 0,72 kW, utóbbira a 3,6 kW jellemző.

-      A súlyukat tekintve a WX10-es bő hat kiló, a WX 20 pedig huszonnégy – tehát a különbség igen számottevő, nem mindegy tehát, hogy a beszereléshez milyen messze kell vinni őket.

Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy a WX10 kisebb kerti feladatokra optimalizálható, kis helyre beépíthető benzinmotoros szivattyú. Ezzel szemben a WH20-at már komolyabb munkákra is használhatjuk, amit jól mutat, hogy ezt a berendezést a katasztrófavédelem és a tűzoltóság is előszeretettel alkalmazza.

A WB20 és a WB30

A Honda márka ezen két, nagyobb teljesítményű szivattyúja igen nagyszerű dolgokra képes, éppen ezért nem véletlen, hogy szívesen választják őket komolyabb feladatok elvégzésére.

-      A WB20 percenként 600, a WB30 pedig 1100 liter vizet képes elszállítani.

-      A szívási mélység mindkettő esetében nyolc méter. Az emelési magasság terén viszont egyikük sem versenyezhet a WH20-szal, hiszen míg a WB20 32, addig a WB30 csupán 30 méterre képes.

-      Előbbire hat, utóbbira nyolc milliméteres szemcseméret jellemző.

-      A súlyukat tekintve is igen különbözőek, a WB20 21, a WB30 47 kilogramm.

És amit még érdemes tudni

A WX10 GX 25-ös, a WB20 GX 120-as, a WH20 és a WB30 pedig egyaránt GX 160-as motorral működik. A csatlakozó csőátmérő 1 col (WX 10), 2 col (WB 20 és WX 20), valamint 3 col (WB 30) lehet.

 

A Honda márka remek lehetőségeket kínál a szivattyúk terén. A WX10, WH20, a WB20 és a WB30 között mindenki rátalálhat a számára ideáli típusra, ehhez azonban érdemes alaposan megismerni őket.
Megosztás másokkal:

Hozzászólások