VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Esővízgyűjtés mesterfokon

Nyitólap   »   Blog   »   Esővízgyűjtés mesterfokon
2015. Szeptember 18.

Esővízgyűjtés mesterfokon

Legyen szó kicsi vagy nagy kertről, a gyönyörű megjelenés titka az öntözésben rejlik. A veteményes, a virágos kert és a pázsit egyaránt a víznek köszönhetően lesz színpompás és egészséges. A megfelelő módszerrel egyszerűen (és mégis nagyszerűen) varázsolhatunk mesés környezetet az otthonunk köré.

Na de mégis hogyan?

A csapvíz használata se nem gazdaságos, se nem környezetkímélő, éppen ezért érdemes egyéb alternatívát keresni az öntözésre. A kerti kút remek lehetőség, hiszen gazdaságos, környezetbarát és még esztétikus is. Erre azonban nem mindenkinek van lehetősége, hiszen bizonyos adottságok nélkül ez a megoldás nem kivitelezhető. Viszont aggodalomra semmi ok, hiszen akad még más lehetőség is - például az esővíz hasznosítása.

Nézzük most ennek lehetőségeit!

A hagyományos út

Már sok évvel ezelőtt is bevett szokás volt az esővíz gyűjtése, az idősebb korosztály általában kiürült hordókat állított az eresz alá. Ez a szokás még helyenként most is megvan, de az összegyűjtött vizet általában nem túl hatékony módon használják fel, így spórolás helyett feleslegesen sok idő telik el az öntözéssel. Legtöbben önerőből, fáradtságos munkával látnak neki a „vízhordásnak”, pedig ma már számos professzionális lehetőség áll rendelkezésre.

Jó befektetés, hosszú távú megoldás

Az esővíz gyűjtésére ma már többfajta professzionális megoldás is létezik, amelyek között a felszíni és a földbe süllyesztett típusokat egyaránt megtaláljuk. A rendszerek hatalmas előnye, hogy integrált szivattyúval rendelkeznek, tehát nemcsak gyűjtenek, hanem a felhasználható vizet a célterületre is el tudják juttatni.

Ezek tehát mind remek módszerek, a vásárlás előtt azonban érdemes felmérni, mire is van pontosan szükségünk. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora tartállyal és milyen integrált szivattyúval dolgozunk. Az optimális tartályméretet  meghatározhatjuk például úgy, hogy a terület alapnégyzetméterét először 1,2-vel, majd 0,05-tel megszorozzuk – így megkapjuk a köbméterben értendő megfelelő eredményt.

 

Az esővízgyűjtők hatékony segítséget nyújtanak a kertrendezésben, hiszen kiváló módszert biztosítanak az öntözéshez. Szinte minden esetben érdemes belevágni a rendszer kiépítésébe, mert a segítségükkel garantáltan mesébe illő környezetet alakíthatunk ki.

 




Megosztás másokkal: