VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A víz kitermelés leghatékonyabb módja - Amit a búvárszivattyúkról tudni érdemes

Nyitólap   »   Blog   »   A víz kitermelés leghatékonyabb módja - Amit a búvárszivattyúkról tudni érdemes
2015. Szeptember 5.

A víz kitermelés leghatékonyabb módja - Amit a búvárszivattyúkról tudni érdemes

Közel száz évvel ezelőtt nagy nap virradt egy orosz mérnökre. Munkája során sikeresen állította össze a búvárszivattyút, amely berendezés azóta hihetetlen pályafutást tudhat magáénak.

Hogy mi ilyen különleges benne?

A hermetikusan lezárt, motorral működő búvárszivattyúkat nagy emelési magasságokra tervezték. Felismerték ugyanis, hogy ebben a speciális helyzetben újszerű megoldásra van szükség. A berendezés titka, hogy a hagyományos rendszerrel ellentétben nem szívja, hanem a felszínre nyomja a folyadékot, aminek köszönhetően sokkal nagyobb teljesítményre képes, mint más szivattyúk. Már Magyarországon is számtalan háztartás és ipari üzem használja ezt a megoldást, hiszen fúrt- és ásott kutak esetében egyaránt kiválóan teljesít.

Hogyan válasszuk ki a leendő szivattyúnkat?

Ha már eldöntöttük, hogy búvárszivattyúra váltunk, érdemes alaposan végig gondolni hogy pontosan mire van szükségünk.

Az egyik legfontosabb szempont az adott kút vízhozamának jellemzője, illetve az üzemi vízszint és a kútfejnél lévő nyomás mértéke. Nem ugyanaz kell egy háztartásba és egy ipari üzembe, de ezen adatok alapján könnyedén körvonalazhatjuk, hogy pontosan mire van szükségünk.

Ha már megvan az ideális típus

A búvárszivattyúkat szinte minden esetben rövid motorkábellel szállítják a forgalmazók, ezért mindenképp gondoskodni kell a kábel megfelelő toldásáról

Ezt követően, de még a telepítés előtt pedig a következőkre ajánlott ügyelni:

-      A nyomócsonkhoz képest körülbelül egy mérettel lehet kisebb átmérőjű nyomóvezetéket használni.

-      A cső végleges nyomásának magasabbnak kell lennie, mint a szivattyú záró nyomása.

-      A szivattyú telepítésekor ügyeljünk a megfelelő elhelyezésre – a berendezés az üzemi vízszint alá minimum 2-3 méterrel, a szűrőzött réteg fölé körülbelül fél-egy méterrel kerüljön.

-      Ha installáltuk a hidrofor tartályt és a vezérlést, akkor telepítsünk egy visszacsapó szelepet is az elmenő vezetékbe.

 

A búvárszivattyúkiváló megoldást kínál a víznyerésre, de az előnyök kiaknázásához ügyelnünk kell a kifogástalan választásra és telepítésre. Speciális esetekben és bizonytalan pillanatokban pedig sose féljünk felhívni egy szivattyúspecialistát, aki segít rátalálni a minden szempontból ideális megoldásra.
Megosztás másokkal: