VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A gyönyörű akvárium titka

2016. Augusztus 4.

A gyönyörű akvárium titka

Ma már egyre több helyen láthatunk életteli dekorációt, a modern családi otthonokban, irodaházakban, az orvosnál, és olykor még egy-egy étteremben is megtalálhatjuk az akváriumot. A különböző növények és halak azonban csak akkor fognak mindenkit ámulatba ejteni, ha egészségesek, szépek és nem utolsó sorban láthatóak – és mindez játszi könnyedséggel elérhető, ha az akváriumi szett része a keringető szivattyú.

Nélkülözhetetlen kiegészítő a kezdetektől

Már az akvárium összeszerelésekor ügyelni kell arra, hogy minden szükséges „alkatrész” a helyére kerüljön. Többek között a keringető szivattyúról is gondoskodnunk kell, hiszen ez nagy segítségünkre lesz a megfelelő körülmények biztosításában – az akvárium így garantáltan remek otthona lesz a különböző növényeknek és állatoknak.

Hogyan járul hozzá a szivattyú a gondtalan élethez?

Az akváriumi élővilág folyamatos fejlődéséhez egészséges környezetre van szükség, amit csak a minőségi felszereléssel és berendezésekkel biztosíthatunk. Ezek ugyanis képesek a természetes környezetükhöz hasonló állapotot létrehozni, és így garantáltan „mindenki” jól fogja magát érezni a vízben. És ebben van nagy szerepe a keringető szivattyúnak, hiszen ez gondoskodik az állandó oxigénellátásról, a vízcserélődésről, a víz tisztán tartásáról, valamint az algásodás elkerüléséről.

De még ennél többre is képes lehet

A szivattyú segít a tisztítási folyamatban, hiszen a fújási irányának módosításával pillanatok alatt eltávolíthatjuk a vizet az akváriumból. Továbbá az igazán profi berendezések a hableválasztásra, illetve az akvárium vízhőmérsékletének szabályozására (azaz egyfajta klímaként) is használhatóak.

Hogyan válaszuk akvárium szivattyút?

Eltérő szivattyúkat készítenek az édesvízi és a tengeri akváriumokba, illetve léteznek különleges biztonsági szempontoknak megfelelő berendezések – alaposan át kell gondolnunk tehát, hogy mire is van pontosan szükségünk. Körültekintően kell döntenünk, a típust, a funkciót, a méretet és a kapacitást alapos megfontolás alapján válaszuk ki. Ehhez vegyük figyelembe a vízmennyiséget, az akvárium méretét, valamint benne élő növények és állatok igényeit.

A különböző keringető szivattyúk csendesen működnek, így garantáltan nem ijesztik meg a halakat. A kellemetlen balesetek elkerülése végett azonban érdemes lehet apró szemű ráccsal, hálóval vagy szűrővel elkeríteni a szivattyút – így ugyanis zavartalan lesz a működés, és közben a kis állatokat is biztonságban tudhatjuk. 

Az egészséges vízű akvárium gyönyörű ékessége bármilyen helyiségnek, a benne élő növények és állatok pedig gondtalanul élvezhetik az életet. Ehhez azonban megfelelő felszerelésre van szükség, amelynek része a gondosan megválasztott akváriumi szivattyú is. Megosztás másokkal: