VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A gyönyörű akvárium titka

Nyitólap   »   Blog   »   A gyönyörű akvárium titka
2016. Augusztus 4.

A gyönyörű akvárium titka

Ma már egyre több helyen láthatunk életteli dekorációt, a modern családi otthonokban, irodaházakban, az orvosnál, és olykor még egy-egy étteremben is megtalálhatjuk az akváriumot. A különböző növények és halak azonban csak akkor fognak mindenkit ámulatba ejteni, ha egészségesek, szépek és nem utolsó sorban láthatóak – és mindez játszi könnyedséggel elérhető, ha az akváriumi szett része a keringető szivattyú.

Nélkülözhetetlen kiegészítő a kezdetektől

Már az akvárium összeszerelésekor ügyelni kell arra, hogy minden szükséges „alkatrész” a helyére kerüljön. Többek között a keringető szivattyúról is gondoskodnunk kell, hiszen ez nagy segítségünkre lesz a megfelelő körülmények biztosításában – az akvárium így garantáltan remek otthona lesz a különböző növényeknek és állatoknak.

Hogyan járul hozzá a szivattyú a gondtalan élethez?

Az akváriumi élővilág folyamatos fejlődéséhez egészséges környezetre van szükség, amit csak a minőségi felszereléssel és berendezésekkel biztosíthatunk. Ezek ugyanis képesek a természetes környezetükhöz hasonló állapotot létrehozni, és így garantáltan „mindenki” jól fogja magát érezni a vízben. És ebben van nagy szerepe a keringető szivattyúnak, hiszen ez gondoskodik az állandó oxigénellátásról, a vízcserélődésről, a víz tisztán tartásáról, valamint az algásodás elkerüléséről.

De még ennél többre is képes lehet

A szivattyú segít a tisztítási folyamatban, hiszen a fújási irányának módosításával pillanatok alatt eltávolíthatjuk a vizet az akváriumból. Továbbá az igazán profi berendezések a hableválasztásra, illetve az akvárium vízhőmérsékletének szabályozására (azaz egyfajta klímaként) is használhatóak.

Hogyan válaszuk akvárium szivattyút?

Eltérő szivattyúkat készítenek az édesvízi és a tengeri akváriumokba, illetve léteznek különleges biztonsági szempontoknak megfelelő berendezések – alaposan át kell gondolnunk tehát, hogy mire is van pontosan szükségünk. Körültekintően kell döntenünk, a típust, a funkciót, a méretet és a kapacitást alapos megfontolás alapján válaszuk ki. Ehhez vegyük figyelembe a vízmennyiséget, az akvárium méretét, valamint benne élő növények és állatok igényeit.

A különböző keringető szivattyúk csendesen működnek, így garantáltan nem ijesztik meg a halakat. A kellemetlen balesetek elkerülése végett azonban érdemes lehet apró szemű ráccsal, hálóval vagy szűrővel elkeríteni a szivattyút – így ugyanis zavartalan lesz a működés, és közben a kis állatokat is biztonságban tudhatjuk. 

Az egészséges vízű akvárium gyönyörű ékessége bármilyen helyiségnek, a benne élő növények és állatok pedig gondtalanul élvezhetik az életet. Ehhez azonban megfelelő felszerelésre van szükség, amelynek része a gondosan megválasztott akváriumi szivattyú is. Megosztás másokkal: