VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Fűtési rendszerek és a Grundfos szivattyú - 1. rész

2015. December 11.

Fűtési rendszerek és a Grundfos szivattyú - 1. rész

A dán Grundfos hosszú évtizedek óta kiemelkedő tagja a szivattyúpiacnak. Ez idő alatt a cég a minőség szinonimájává vált, a vállalat ma már több mint 70 éves múlttal és megannyi remek termékkel rendelkezik. Az általuk gyártott szivattyúk kiváló kiegészítői a különböző fűtési rendszereknek.

A klasszikus

A radiátoros megoldás előnye, hogy képes gyorsan reagálni a szabályozásra és a hőleadást dinamikusan változtatni.

A központi fűtésnek két típusa van, az egy- illetve a kétcsöves rendszer különbségét a hőszállítást végző csőhálózat kialakítása adja. Az előbbi esetében a hőleadók sorosan kapcsolódnak a hálózatra, és állandó térfogatáram mellett alacsony hőmérséklet-különbséget biztosítanak. A kétcsöves rendszereknél párhuzamos kapcsolás figyelhető meg. Ezek legfontosabb sajátossága, hogy változó térfogatáram mellett nagy hőmérséklet különbség indukálható velük. 

A Grundfos lehetőségei között természetesen mind a két típushoz találhatóak szivattyúk, amelyek kifogástalan minőségüknek köszönhetően minden otthonnak tökéletes kiegészítői.

A modern és kényelmes

Aki már valaha rálépett a langyos padlóra mezítláb, annak nem kell bemutatni a padlófűtés előnyeit. Ez a rendszer rendkívül praktikus és kényelmes, ha testet-lelket melengető megoldásra van szükség télen, akkor ez garantáltan remek lehetőség.

Ennek telepítésekor mindenképp figyelembe kell venni néhány dolgot. Nagyon hangsúlyos, hogy a padlófűtés kialakításakor minden helyiségnek külön szabályozás kell. Másrészt mivel a szabályozás kialakításakor a nyomásveszteség kiegyenlítése a cél, ezért a szivattyú méretét a leghosszabb kör alapján kell meghatározni.

A Grundfosnál a padlófűtéshez szükséges szivattyúkból is széles választék található. A kifogástalan minőségen felül ezek előnye, hogy szabadon kombinálhatóak a hagyományos radiátoros kialakítással.

Ha olyan minőségi szivattyúra van szüksége, amelyek az energiatakarékosság szempontjából is kifogástalanok, akkor érdemes a Grundfos termékek között keresgélni. Itt ugyanis a központi- és a padlófűtés kialakításához szükséges szivattyúk egyaránt megtalálhatóak.

 Megosztás másokkal:

Hozzászólások