VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Téli veszélyek- Milyen hatással van a hideg a szivattyúra?

2016. Február 7.

Téli veszélyek- Milyen hatással van a hideg a szivattyúra?

A szivattyú minden otthonnak fontos kiegészítője. Ez a berendezés – akárcsak a legtöbb „szerkezet” – érzékenyen reagál az időjárás viszontagságaira, éppen ezért az évszakok váltakozásakor érdemes fokozottan figyelni a működésére.

Különösen ha a közeleg a tél

A hideg önmagában nem okoz problémát, nincs káros hatással a szivattyúra. Azonban ha a hőmérő higanyszála tartósan nulla fok alatt van, akkor jobb megelőzni a problémát. Ugyanis a fagy komoly gondokat okozhat a szivattyú működésében, főleg ha fel nem használt folyadék marad benne. Az állandó fagy hatására a víz kitágul, ami súlyosan károsíthatja, sőt, akár teljesen tönkre is teheti a berendezés alkatrészeit.

Milyen gondok jelentkezhetnek?

Ha a búvárszivattyú tartályai és áramláskapcsolója nem fagyálló, akkor bizony komoly problémára számíthatunk. Ennek megelőzése érdekében ajánlott a kapcsolókat olyan helyen tartani, ahol a téli hónapokban nincsenek kitéve a mínuszoknak. Akár sikerül ezt megoldani, akár nem, rendkívül hangsúlyos, hogy áramtalanítsuk őket.

A felszíni kerti szivattyúk esetében kicsit más a helyzet, hiszen ezt a berendezést teljes egészében fagytól védett helyre kell vinni. Ellenkező esetben a mínuszok komoly kárt tehetnek benne, hatására a belső rész, de akár a borítás is szétrepedhet.

A téliesítéssel azonban mindez megelőzhető

A fagykárok elkerülése érekében még idejében el kell végeznünk az óvintézkedéseket. A berendezéseket, legyen szó keringető-, búvár-, nagynyomású- vagy szennyvízszivattyúról, az előírásoknak megfelelően készítsük fel a télre. Ezt a különböző típusok esetében eltérő módon kell elvégezni, de ha hallgatunk a szakértők tanácsaira és a józan eszünkre, akkor garantáltan elkerülhetjük a problémákat.

Bár a hideg önmagában nem jelent problémát, a fagy akár a szivattyú leállását is okozhatja. A megfelelő előkészületekkel elkerülhetjük a javítás, illetve egy új berendezés megvásárlásának szükségességét.Megosztás másokkal: