VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Téli veszélyek- Milyen hatással van a hideg a szivattyúra?

2016. Február 7.

Téli veszélyek- Milyen hatással van a hideg a szivattyúra?

A szivattyú minden otthonnak fontos kiegészítője. Ez a berendezés – akárcsak a legtöbb „szerkezet” – érzékenyen reagál az időjárás viszontagságaira, éppen ezért az évszakok váltakozásakor érdemes fokozottan figyelni a működésére.

Különösen ha a közeleg a tél

A hideg önmagában nem okoz problémát, nincs káros hatással a szivattyúra. Azonban ha a hőmérő higanyszála tartósan nulla fok alatt van, akkor jobb megelőzni a problémát. Ugyanis a fagy komoly gondokat okozhat a szivattyú működésében, főleg ha fel nem használt folyadék marad benne. Az állandó fagy hatására a víz kitágul, ami súlyosan károsíthatja, sőt, akár teljesen tönkre is teheti a berendezés alkatrészeit.

Milyen gondok jelentkezhetnek?

Ha a búvárszivattyú tartályai és áramláskapcsolója nem fagyálló, akkor bizony komoly problémára számíthatunk. Ennek megelőzése érdekében ajánlott a kapcsolókat olyan helyen tartani, ahol a téli hónapokban nincsenek kitéve a mínuszoknak. Akár sikerül ezt megoldani, akár nem, rendkívül hangsúlyos, hogy áramtalanítsuk őket.

A felszíni kerti szivattyúk esetében kicsit más a helyzet, hiszen ezt a berendezést teljes egészében fagytól védett helyre kell vinni. Ellenkező esetben a mínuszok komoly kárt tehetnek benne, hatására a belső rész, de akár a borítás is szétrepedhet.

A téliesítéssel azonban mindez megelőzhető

A fagykárok elkerülése érekében még idejében el kell végeznünk az óvintézkedéseket. A berendezéseket, legyen szó keringető-, búvár-, nagynyomású- vagy szennyvízszivattyúról, az előírásoknak megfelelően készítsük fel a télre. Ezt a különböző típusok esetében eltérő módon kell elvégezni, de ha hallgatunk a szakértők tanácsaira és a józan eszünkre, akkor garantáltan elkerülhetjük a problémákat.

Bár a hideg önmagában nem jelent problémát, a fagy akár a szivattyú leállását is okozhatja. A megfelelő előkészületekkel elkerülhetjük a javítás, illetve egy új berendezés megvásárlásának szükségességét.Megosztás másokkal: