VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Felkészülés a hidegre-A szivattyúk téliesítése

2016. Február 3.

Felkészülés a hidegre-A szivattyúk téliesítése

 

Hosszú távú befektetésnek szánja a szivattyút? Szeretné több éven át használni ezt a berendezést?

Akkor fokozottan ügyeljen rá a hidegben.

A szivattyúk működését a hideg alapvetően nem befolyásolja, azonban ha a hőmérséklet tartósan nulla fok alatti, akkor komoly problémák is felmerülhetnek. Éppen ezért a hideg időszakban különösen nagy figyelmet kell fordítani a karbantartásra és a védelemre, azaz a téliesítésre. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a szivattyú tavasszal továbbra is hibátlanul működhessen, hogy sokáig élvezhessük a befektetésünk előnyeit.

De hogyan zajlik a téliesítés?

A felszíni típus

A kerti szivattyúk esetében a legfontosabb teendő, hogy még a fagy beállta előtt védett helyre szállítsuk a berendezést. Ehhez a szivattyút leszerelni, a rendszert pedig vízmentesíteni kell. Ez utóbbit könnyedén megtehetjük a leeresztő csavar segítségével, így könnyedén megúszhatjuk a szivattyú szétfagyását.

Kellemeset a hasznossal

A téli időszak remek alkalom arra, hogy az egyébként is esedékes javításokat és karbantartási munkálatokat elvégezzük. Érdemes ugyanis két-három évente kicserélni a kopó alkatrészeket (pl. csapágy, tengelytömítés), hiszen így megúszhatjuk a költségesebb javításokat.

A víz alatti típus

A búvárszivattyúk esetében kicsit más a helyzet. Ezek a berendezések a víz alatt működnek, és a hidegebb hónapokban sem szabad kiszedni onnan őket. Ennek legfőbb oka, hogy így a tengelytömítés nem szárad ki, ezért nem fog gondot okozni ha újra használni szeretnénk. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nincs szükség a téliesítésre, csupán más dolgokra kell alaposan odafigyelni.

A búvárszivattyúk egyik legfontosabb kelléke az áramláskapcsoló, amit mindenképp ajánlott megkímélni a fagytól. Szükség lehet továbbá a tartályok, és a kapcsolók víztelenítésére is, ha a szivattyút hosszú évekig szeretnénk használni.

Közeleg a tél, érdemes tehát fokozottan ügyelni a szivattyúk védelmére. Legyen szó kerti- vagy búvár berendezésekről rendkívül hangsúlyos a téliesítés, a megfelelő előkészületek elvégzése.Megosztás másokkal: