VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Felkészülés a hidegre-A szivattyúk téliesítése

2016. Február 3.

Felkészülés a hidegre-A szivattyúk téliesítése

 

Hosszú távú befektetésnek szánja a szivattyút? Szeretné több éven át használni ezt a berendezést?

Akkor fokozottan ügyeljen rá a hidegben.

A szivattyúk működését a hideg alapvetően nem befolyásolja, azonban ha a hőmérséklet tartósan nulla fok alatti, akkor komoly problémák is felmerülhetnek. Éppen ezért a hideg időszakban különösen nagy figyelmet kell fordítani a karbantartásra és a védelemre, azaz a téliesítésre. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a szivattyú tavasszal továbbra is hibátlanul működhessen, hogy sokáig élvezhessük a befektetésünk előnyeit.

De hogyan zajlik a téliesítés?

A felszíni típus

A kerti szivattyúk esetében a legfontosabb teendő, hogy még a fagy beállta előtt védett helyre szállítsuk a berendezést. Ehhez a szivattyút leszerelni, a rendszert pedig vízmentesíteni kell. Ez utóbbit könnyedén megtehetjük a leeresztő csavar segítségével, így könnyedén megúszhatjuk a szivattyú szétfagyását.

Kellemeset a hasznossal

A téli időszak remek alkalom arra, hogy az egyébként is esedékes javításokat és karbantartási munkálatokat elvégezzük. Érdemes ugyanis két-három évente kicserélni a kopó alkatrészeket (pl. csapágy, tengelytömítés), hiszen így megúszhatjuk a költségesebb javításokat.

A víz alatti típus

A búvárszivattyúk esetében kicsit más a helyzet. Ezek a berendezések a víz alatt működnek, és a hidegebb hónapokban sem szabad kiszedni onnan őket. Ennek legfőbb oka, hogy így a tengelytömítés nem szárad ki, ezért nem fog gondot okozni ha újra használni szeretnénk. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nincs szükség a téliesítésre, csupán más dolgokra kell alaposan odafigyelni.

A búvárszivattyúk egyik legfontosabb kelléke az áramláskapcsoló, amit mindenképp ajánlott megkímélni a fagytól. Szükség lehet továbbá a tartályok, és a kapcsolók víztelenítésére is, ha a szivattyút hosszú évekig szeretnénk használni.

Közeleg a tél, érdemes tehát fokozottan ügyelni a szivattyúk védelmére. Legyen szó kerti- vagy búvár berendezésekről rendkívül hangsúlyos a téliesítés, a megfelelő előkészületek elvégzése.Megosztás másokkal: