VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan segít árvíz esetén a szivattyú?

2016. Október 9.

Hogyan segít árvíz esetén a szivattyú?

Valószínűleg nem sokan tudják, de a szivattyúk egyéb sokféle hasznos felhasználásuk mellett az árvizek során is fontos szerepet játszanak.

Az áradás önmagában még nem feltétlenül jelent katasztrófahelyzetet, csupán a víz szintjének megemelkedését. Amikor ez olyan mértéket ölt, hogy a víz a medréből is kilép, akkor beszélhetünk árvízről – ami szintén nem mindig torkollik tragédiába.

Az árvízvédelmi rendszerek megfelelő működéséről nagyteljesítményű, megbízható szivattyúk gondoskodnak. Mivel egy ilyen természeti csapás esetén az üledékvíz eltávolítása létfontosságú, számos cég fejlesztett már a probléma megoldására alkalmas berendezést.

Léteznek többek között búvárszivattyúk, amelyek képesek a szennyvizet is megszűrni, így alkalmasak erősen szennyezett anyagok szállítására is, valamint hordozható úszó szivattyúk, amelyek a víz felszínén lebegnek, és szintén meg tudják akadályozni a törmelékek bejutását. Így a természeti szerencsétlenségek során elsősorban földterületek és épületek vízmentesítésére javasolt.

A HONDA WT40-es robbanómotoros (benzinmotoros) modellje, amely webshopunkban is megvásárolható, szintén használatos belvizek esetén. A készüléket körbefogó acélkeret megkönnyíti annak elhelyezését és mozgatását.

Ez a szerkezet a márka benzinmotoros zagyszivattyú családjának legnagyobb teljesítménnyel rendelkező modellje, így nem csoda, hogy a 2006-os dunai árvíz során is hatalmas segítséget nyújtott: több napon keresztül folyamatosan használták kármentesítésre. A feladata a mederből kilépett víz visszaszállítása volt.

De nem ez volt az egyedüli eset, amikor magyarországi árvíz során szivattyúkat használtak segítségül.

2016 februárjábanszintén balszerencse sújtotta az országot, amikor Büdös-ároknál az eső összegyűlése következtében kiöntött a Rába, így elsőfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni. A vízügyi mérnökök a helyszínen irányították a megfelelő védekezést, a zsilipeket lezárták, a szükséges munkálatokat pedig elektromos szivattyúk segítségével végezték.

A hatvani önkormányzat 2011-benegy esetleges hasonló probléma megelőzése érdekében szintén szert tett egy olyan szivattyúra, amely óránként 800 köbméter víz szállítására képes, így a városi tűzoltóság a készüléket esetleges ár- és belvíz elleni védekezés során tudta és tudja a jövőben hasznosítani.

2013-ban egy gyűjtés segítségével Dunabogdányban is három hasonló szivattyút állítottak az árvízvédelem szolgálatába, amikor a helyi patakok elkezdtek duzzadni, valamint megemelkedett a talajvíz.Megosztás másokkal: