VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan segítünk vevőinknek?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan segítünk vevőinknek?
2016. Augusztus 8.

Hogyan segítünk vevőinknek?

A megfelelő szivattyú kiválasztása szakértő tervezést kíván

Sokszor hallani olyan, félresikerült vásárlásokról, beruházásokról, amikor már a tervezési fázisban hiba történt: a nem megfelelő szakértelemmel rendelkező kereskedő olyan szivattyút, műszaki megoldást ajánlott a gyanútlan, laikus vevőnek, amely később nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Sok esetben nem csak erről van szó: anyagi kárt, bosszúságot, hibás működést eredményezett.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Nehéz kérdés, hiszen egy szóban elhangzott rossz tanács után a kereskedő „széttárja a kezét”, és jogi felelősséget nem lehet, vagy nagyon nehézkes rajta érvényesíteni.

A legjobb, ha rögtön gondosan választjuk meg ”tanácsadónkat”!  Ne legyen a szivattyú-vásárlás fél év múlva, a használat során sem rémálom.

Olyan cégtől vásároljunk, amely:

-         Megfelelő referenciákkal rendelkezik, interneten lekövethető

-         Van saját szervize

-         Nem egy éve foglalkozik szivattyúkkal

-         Korrekt garanciát vállal

-         Neves szivattyúgyártó cégek által is elismert, minősített partner

-         Telefonon, emailben és személyesen is elérhető szükség esetén

-         …és nem utolsó sorban: magabiztos szakértelme már az első beszélgetés alkalmával szimpátiát ébreszt!

A szivattyú kiválasztásánál a vevő sokszor nem tudja, mennyi vizet fog majd használni, ezért a szakértő eladó feladata, hogy a megfelelő emelőmagasságot és tömegáramot meghatározza: ezeknek a műszaki paramétereknek az ismeretéhez szakember kell, ezt nem lehet elvárni a vásárlótól, viszont rendkívül fontos, hiszen leginkább ezen áll vagy bukik majd a megfelelő működés a későbbiekben.

Azzal is tisztában kell lennie a tanácsadónak, hogy a víznyomásnak két összetevője van: a statikus hányad, amivel a vizet kinyerjük a kútból, ez méterben kifejezve, elosztva 10-el megadja a szükséges nyomás értékét. Ezen az értéken felül egy átlagos, kertes családi ház esetén még 2,5-3 bar üzemi nyomás ajánlott.

Az üzemzavar eseteire is gondolnunk kell: ennek megfelelően kell összehangolni a kapacitást és a csövek áteresztő képességét. Ha valami nem kapcsol ki a rendszerben, és a szivattyú képes 10 baros zárónyomást létrehozni, azt nem fogja kibírni egy 6 bar-os nyomásra tervezett csőrendszer.  Ezért kell mindig felültervezni a rendszert, és egymáshoz illeszteni a csövek és a szivattyú terhelhetőségét és maximális terhelését.

Kérje szakértőnk díjmentes tanácsát, felmérését minden kötelezettség nélkül, ha szivattyú-vásárlás előtt áll, leendő rendszerét tervezi! Levesszük az Ön válláról a terheket, és biztos lehet benne, hogy jól működő, üzembiztos és gazdaságos rendszert tud majd üzemeltetni a segítségünkkel.

Ne kockáztasson balesetet, sérülést, pénzveszteséget! Hívjon Bennünket ingyenes tanácsadásért.Megosztás másokkal: