VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A szivattyúkról egyszerűen

Nyitólap   »   Blog   »   A szivattyúkról egyszerűen
2016. Július 27.

A szivattyúkról egyszerűen

A műszaki termékek vásárlásakor elengedhetetlen, hogy legalább felszínesen ismerjük azok működését. Így ugyanis sokkal könnyebben találhatunk rá az ideális termékre, amely minden igényt kielégítően passzol majd az otthonunkba. Ha tudjuk, hogy mit keresünk, akkor egyszerűbben fogjuk megtalálni pontosan azt a típust, márkát és formát, amire szükségünk van.

Nincs ez másképp a szivattyúkkal sem

A megalapozott döntéshez tisztában kell lennünk az alapvető információkkal, a működési elvvel és a technológiával. Érdemes alaposan utána nézni az adott típus minden jellemzőjének, hiszen ez rengeteg szempontból lehet hasznos.

Például a szakember kiválasztásában is segíthet

A szivattyú telepítése sok hibalehetőséget rejt, ha nem szakszerűen nyúlnak hozzá, akkor hamar probléma adódhat a berendezéssel. Ennek következtében ugyanis kevésbé lesz hatékony a működés, így rövidebb élettartalommal, működési problémákkal és anyagi veszteséggel kell számolnunk. Egy alap tudás azonban megvéd a szélhámosoktól, ennek birtokában ugyanis felismerhetjük az igazi szakembereket.

Amit a szivattyúkról tudni érdemes

Ez a berendezés folyadék és zagy szállítására szolgáló eszközök. Számos típusa ismert, de működési elv alapján a centrifugál-szivattyú a legismertebb.

Hogyan működik ez a kiegészítő?

A készülékben lévő elektromotor a gazdaságos felhasználás érdekében létrehoz egy örvényhatást – éppen ezért ezeket a típusokat örvényszivattyúknak is nevezik. A folyadékoknak a lehető legkisebb energiafelhasználással kell átáramlania a szivattyún, és ebben nyújt segítséget ez a hatás.

A motor tengelyére egy járókereket szerelnek, amely a mozgása során képes „előrelapátolni” a folyadékot, így hozva mozgásba az egész berendezést. Ennek működését tehát hasonlóképp kell elképzelni, mint a levegő keringetésére alkalmas ventillátorokét.

Az átáramlott folyadék egy spirális csigaház részletére terelődik, innen pedig megnövekedett energiával távozik a nyomócsonkon keresztül a rendszerből – akárcsak a tűzoltófecskendőből kirobbanó nagy nyomású víz.

Örvényszivattyúk a hétköznapokban

A hétköznapok során legtöbbször ennek a szivattyúnak vesszük hasznát, a háztartásokban és az ipari területeken egyaránt alkalmazzák. Különböző fajtái léteznek, amelyek mind remek kiegészítői az egyes rendszereknek. A cső-, búvár-, szennyvízátemelő-, illetve önfelszívó locsoló szivattyú mind a korábban ismertetett elven működik.

Továbbra is bizonytalan a választást illetően?

Forduljon kollégánkhoz szakértői tanácsért. Bemutatjuk és elmagyarázzuk az egyes típusok tulajdonságait, így könnyen kikalkulálhatja, hogy melyik az ideális megoldás.

Ha kérdése van, keressen bennünket – minden kötelezettség nélkül!Megosztás másokkal: