VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogy működik a csavarszivattyú?

2016. Február 22.

Hogy működik a csavarszivattyú?

A csavarszivattyú az egyik legismertebb és legegyszerűbb működési elven dolgozó térfogat-kiszorításos szivattyú, aminek ráadásul komoly történelme van, hiszen már az ókorban is használták első változatait. De minek köszönhető ez a töretlen népszerűség? Annak, hogy a típus egy rendkívül könnyen hasznosítható fizikai szabályt alkalmaz a hibátlan működéshez, ráadásul ennek kiaknázásához nincs szükség komoly technológiára sem.Persze a jelenkor megoldásai hatékonyabbak és jobbak, mint az ókorban használtak, de az alapok ettől még nem változtak. Éppen ezért olyan nagyszerű a módszer.

Hogy működik a csavarszivattyú?

A berendezés amúgy egy álló- és egy forgórészből áll; előbbi maga a ház, utóbbi pedig az acélból készült csavar, amely lehet egyorsós vagy háromorsós. A folyadék továbbításáért a házban lévő forgó orsó felel, mégpedig az arkhimédészi csavar elvéhez hasonlatosan. Ha a csavarszivattyú egyorsós, akkor a folyadék áramoltatásáról egyetlen csavar gondoskodik; a szélesebb körben elterjedt háromorsós kialakításnál viszont már három, egymáshoz képest párhuzamosan beszerelt csavar dolgozik. Az elv persze ugyanaz: a forgó csavar megmozgatja a vizet, a szívótérből a nyomótér felé haladó folyadék növekvő nyomása pedig húzza magával a szállítandó mennyiséget. Az egyszerű gép egyik közkedvelt előnye, hogy egyenletes folyadékhozamot biztosít, miközben kialakításakor nem kell nagy átmérővel és mérettel számolni. A csavarszivattyú zajtalanul dolgozik és kiemelkedően tartós.

Milyen területeken alkalmazzák a csavarszivattyút?

Mivel az egyik legnépszerűbb szivattyútípusról beszélünk, ezért nehéz csupán néhány konkrétumra leegyszerűsíteni a felsorolást. A csavarszivattyú ugyanis kiválóan hasznosítható a ház körül öntözésre és locsolásra, valamint a kutakból történő vízkinyerésre. Sőt, még az ipari felhasználása is szerteágazó, és találkozhatunk vele az élelmiszergyártás, mezőgazdaság vagy épp a papíripar területén belül. Széles körű alkalmazási lehetősége abból fakad, hogy nemcsak tiszta, hanem szennyezett víz szállítására is alkalmas; nem jelent neki problémát az sem, ha a folyadék darabos vagy épp szálas anyagokat tartalmaz.Megosztás másokkal:

Hozzászólások